Muziekstreamingdienst Tidal krijgt pc- en Mac-applicaties

04 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
tidal-2

De muziekstreamingdienst Tidal heeft bekendgemaakt dat er vanaf nu ook pc- en Mac-applicaties beschikbaar zijn en dat er een integratie met Ticketmaster aankomt, die toegang biedt tot exclusieve concerten. Onduidelijk is of dit straks ook voor Nederland geldt.

Pc- en Mac-apps beschikbaar voor Tidal

De muziekstreamingdienst Tidal heeft laten weten dat je vanaf nu ook een pc- en Mac-applicatie kunt downloaden waarmee je toegang krijgt tot de streamingdienst. Het design van de speler is identiek aan die van de muziekspeler die we al eerder op het web tegenkwamen. En ja, ook deze lay-out lijkt dus op die van Spotify, met nog een duidelijk verschil: de selectie van video’s en nummers die exclusief via Tidal te bekijken en te beluisteren zijn. We komen daar onder andere Lil Wayne tegen, die onlangs bij de dienst tekende voor exclusiviteit.

Mocht je nog geen abonnement hebben op Tidal, dan is het wel mogelijk om rond te neuzen in de app, maar je kunt in feite niets afspelen. In de komende weken wil Tidal nog meer features toevoegen, waarvan niet zeker is of die ook naar Nederland komen. Zo komt er een studentenabonnement voor 4,99 dollar per maand; waarschijnlijk krijg je dan als student toegang tot de normale versie van Tidal en niet de hifi-variant. Ook komt er een Ticketmaster-integratie aan, die toegang moet bieden tot exclusieve concerten.

Ook staat offline playback nog in de planning. De grote vraag is nu hoe lang Tidal zijn huidige momentum kan vasthouden. Momenteel heeft de dienst 900.000 abonnees, waarvan 200.000 de duurde versie van het abonnement hebben afgesloten. Dat moet ongetwijfeld voor wat geld in het laatje zorgen, maar het maakt Tidal alles behalve winstgevend. Ook is het nog maar de vraag hoe Tidal zichzelf staande houdt wanneer Apple volgende week mogelijk Apple Music aankondigt: dan zien we wat die star power daadwerkelijk waard zal zijn.

Bron Tidal Via The Verge

Reacties (0)