Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt Game Preview en nieuwe controller aan

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 20:36 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat we binnenkort mee kunnen helpen in het ontwikkelen van games, door ze vroegtijdig te spelen. Een soortgelijke ontwikkelingen was al eerder aanwezig op pc, dankzij Steam Early Access.

Lees ook ons bericht: Xbox One speelt straks ook Xbox 360-spellen af

Xbox Game Preview: spellen spelen die nog niet af zijn

Een spel spelen dat nog niet af is: waarom zou je dat doen? Om twee redenen: je vindt het leuk om als eerste de nieuwste (indie) games te spelen en omdat je een ontwikkelaar graag helpt bij de ontwikkeling van zijn game. Mocht je een Xbox One-gameconsole thuis hebben staan, dan ben je straks in staat precies dat te doen. Door een game vroegtijdig te kopen, kun je hem testen als een soort bèta-tester en aan de ontwikkelaar doorgeven wat je is opgevallen. Je geeft dus feedback op basis van je eigen ervaringen – daar heeft die developer wat aan.

Deze mogelijkheid bestaat al een tijdje in de vorm van Steam Early Access op de pc. Daar kunnen spelers ook games vroegtijdig kopen en het spel testen, zodat de ontwikkelaar zijn game beter kan maken op alle fronten. Xbox Game Preview is nu al beschikbaar en biedt twee games aan, The Long Dark en Elite Dangerous. Van beide games download je eerst een demo, voordat je hem aanschaft – op die manier weet je zeker dat je het ook echt daadwerkelijk leuk gaat vinden om die game te testen en de ontwikkelaar te blijven voorzien van feedback.

Xbox Controller, nummer 3

Verder heeft Microsoft een speciale controller aangekondigd die aan te passen is. Zo heeft de controller een andere vierpuntdruktoets, betere bumpers en nog een stel extra knoppen. Nu zullen de meeste games niet werken met die extra knoppen op de achterkant, maar je bent straks wel in staat om er zelfs acties aan te koppelen. Ook ben je in staat om bijvoorbeeld de triggers weg te halen, als je dat wil, en de vernieuwde d-pad (vierpuntdruktoets) om te wisselen met de analoge knuppel. De vernieuwde controller moet in de herfst verkrijgbaar zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.