Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt drie speciale Xbox One Ford-controllers aan

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 10:32 CategorieGaming

Microsoft heeft samen met game-ontwikkelaar Turn 10 Studios drie speciale Xbox One-controllers aangekondigd. Het thema: automerk Ford. Aan de hardware van de controllers verandert echter niets: het gaat om een (toffe) nieuwe verflaag.

Drie Xbox One Ford-controllers onderweg

Dit weekend heeft Microsoft samen met de game-ontwikkelaar Turn 10 Studios drie speciale Xbox One-controllers gepresenteerd. Het gaat hier om drie controllers met een speciaal verflaagje, omdat er niets aan de hardware is gewijzigd. Dat verflaagje heeft als thema het automerk Ford meegekregen, aangezien Ford in het afgelopen weekend een nieuwe Ford GT tijdens de 24 uur van Le Mans heeft aangekondigd. Turn 10 Studios is de developer van de populaire Forza Motorsport-gameserie, die je exclusief speelt op Xbox-consoles.

xbox-one-ford-controllers

De controllers staan in het teken van Fords overwinningen tijdens race-evenementen zoals de 24 uur van Le Mans, door de jaren heen. Zo won het automerk de race in 1965. Het design van de speciale controllers is geïnspireerd op die overwinningen en zien er daarom lekker retro uit, met die duidelijke Ford-vormgeving. Wanneer de controllers in de winkel liggen, is echter nog niet bekendgemaakt. Ook weten we nog niet of ze überhaupt naar Nederland toe komen en of ze ook worden voorzien van een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting.

Eerder kondigde Microsoft namelijk een nieuwe versie van de Xbox One-controller aan. Deze controller heeft aan de onderkant een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting zitten, zodat gamers meer keuze hebben voor headsets. Verder heeft die controller verbeterde en meer gevoelige bumpers gekregen en ben je straks in staat de controller van nieuwe firmware te voorzien, zonder hem te hoeven koppelen aan een draadje. Microsoft had al aangekondigd dat die controller in de zomer naar Nederland komt, samen met de 1TB Xbox One.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.