Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Metallica-drummer Lars Ulrich tevreden over Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2015, 10:01 CategorieStreamingdiensten

De drummer van één van de grootste metalbands ter wereld, Metallica, heeft aangegeven tevreden te zijn over Apple Music. Eerder deze week kreeg de muziekstreamingdienst nog wat kritiek te verduren van country- en popsensantie Taylor Swift.

Lars Ulrich, drummer van Metallica, over Apple Music

Lars Ulrich is de drummer van één van de grootste metalbands ter wereld: Metallica. De beste man kwam in het verleden niet alleen in het nieuws vanwege een nieuwe cd van de band, maar ook vanwege het feit dat-ie het zo fel opnam tegenover Napster, een p2p-programma waar onder meer illegaal muziek werd uitgewisseld. Die p2p-programma’s hebben allemaal uiteindelijk geleid tot muziekstreamingdienst zoals we ze nu kennen: we betalen nu voor de handelingen die we toen al verrichtten, maar zo steunen we de artiesten tenminste.

Tijdens een interview met de drummer liet Ulrich weten volledig achter Apple Music te staan en zelfs uitkijken naar de lancering van Apple Music. Niet in de laatste plaats omdat Metallica al jaren op goede voet staat met mensen als Tim Cook, Eddy Cue en Jimmy Iovine, baas van Apple Music. De drummer liet tevens weten dat de band alleen maar goede ervaringen heeft gehad met onder meer marktleider Spotify. Ulrich geeft aan dat Apple Music in elk geval toegang krijgt tot alles wat de band doet en heeft gedaan, want hij voelt zich er veilig.

Op maandag kwam het nieuws naar buiten dat Taylor Swift kritiek had geuit op Apple: het was belachelijk dat artiesten niet betaald kregen in de eerste drie maanden van het abonnement, omdat Apple de dienst dan gratis beschikbaar maakt. Die beslissing is inmiddels omgedraaid. Ulrich zegt daarover dat hij geen problemen heeft met gratis te beluisteren muziekstreamingdiensten. Het helpt mensen immers over de betaalde drempel te stappen. Plus: het laat mensen naar muziek luisteren. En daar draait het allemaal om, aldus Ulrich.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.