Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LINE lanceert nog een muziekstreamingdienst, in Japan

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 11:03 CategorieStreamingdiensten

De van oorsprong berichtendienst LINE heeft bekendgemaakt nog een muziekstreamingdienst te hebben gelanceerd, alleen in Japan. Het is nog niet bekendgemaakt of we de muziekstreamingdienst LINE Music ook in het westen mogen verwachten.

LINE lanceert LINE Music in Japan

De populaire chatdienst LINE heeft vandaag zijn twee muziekstreamingdienst gelanceerd, ditmaal alleen in Japan. De dienst heet LINE Music en biedt toegang tot 1,5 miljoen verschillende liedjes, waaronder van Sony, Universal en de lokale reus Avex. LINE Music is voor de eerste twee maanden gratis te gebruiken, maar kost daarna duizend yen per maand, wat omgerekend neerkomt op ongeveer zeven euro per maand. Dat abonnement biedt ongelimiteerde toegang. Wanneer je de helft betaalt, dan krijg je zo’n twintig uur muziek per maand.

Hoewel Japan vaak voorop loopt als het om technologische ontwikkelingen gaat, is het idee van een muziekstreamingdienst daar nog helemaal niet aangeslagen. Voor westerse bedrijven als Rdio, Spotify en Pandora is het qua rechten ook moeilijk voor elkaar te krijgen. In 2014 heeft de muziekstreamingdienstmarkt volgens persbureau Reuters ongeveer 35000 euro opgeleverd. Dat is als een druppel op een gloeiende plaat. Of LINE Music moet concurreren met Apple Music, is nog even afwachten totdat Apple het officieel aankondigt.

Op de Japanse website van Apple Music staat wel de tekst ‘coming soon’ te lezen, dus mogelijk gaat dat straks wel het geval zijn. Onlangs lanceerde LINE nog een andere muziekstreamingdienst, genaamd MixRadio. Dat is in feite een gratis te gebruiken radiostation die nummers probeert op te zoeken die bij je interesses passen. Tussendoor krijgen je geen reclames te horen en dat is één van de sterke punten van de dienst, zoals je kunt lezen in onze recensie van MixRadio. Onduidelijk is nog of LINE Music naar het westen komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.