Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verbetert rendement productie 4K oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 15:13 CategorieOled tv's

Eén van de redenen waarom oled tv’s nog niet echt betaalbaar te noemen zijn is dat de productie nogal wat energie en geld kost. Veel van de geproduceerde panelen voldoen namelijk nog niet aan de hoge eisen. LG, de belangrijkste oled-fabrikant, werkt echter hard aan het optimaliseren van het productieproces.

Volgens bronnen van het Koreaanse Etnews heeft LG het voor elkaar gekregen de yield, het rendement van de productie van 4K oled tv’s, te verhogen naar 65 procent. Ter vergelijking; begin 2013 lag dit percentage zo rond de 10 procent. Dit betekent dat 9 van de 10 oled-panelen niet goed genoeg waren en dus vernietigd werden.

Het rendement van 65 procent zou specifiek gelden voor 65-inch en 77-inch oled-panelen die de hoge 4K Ultra HD-resolutie ondersteunen. De productie van oled-panelen met een full hd-resolutie zou al rendement van 80 procent hebben. LG heeft eerder al aangegeven met name problemen te ondervinden met de productie van 4K oled-panelen.

Tegen het einde van dit jaar zou LG het rendement verder opgeschroefd willen hebben. 87 procent van de 77-inch panelen, 85 procent van de 65-inch panelen en 75 procent van dde 55-inch panelen moet dan aan de eisen voldoen. LG heeft voor dit jaar diverse nieuwe oled tv’s aangekondigd, welke je kunt vinden in de LG 2015 oled tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.