Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kinect voor Xbox One nog niet afgeschreven

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 19:46 CategorieGaming

Microsoft heeft in een interview aangegeven dat de Kinect-camera voor Xbox One nog steeds niet is afgeschreven – er komen games voor aan. Maar wanneer die spellen dan verschijnen en wat voor spellen dat zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Microsoft werkt ook aan Kinect-spellen

Vrienden maken er onderling wel eens grappen over: de Kinect is dood. En met dood bedoelen ze dat niemand dat ding eigenlijk gebruikt, omdat niemand software voor hem maakt. Maar als het aan Microsoft ligt, dan gaat dat in de toekomst nog veranderen. In een interview met The Verge laat Shannon Loftis, verantwoordelijk voor het uitbrengen van games bij Microsoft Game Studios, weten dat we binnenkort Kinect-spellen mogen verwachten. Maar wat voor spellen precies en wanneer die dan komen, kan Loftis niet zeggen.

Tijdens de afgelopen E3-presentatie van Microsoft kondigde Microsoft geen spellen voor de speciale 3D-camera aan. Het was je wellicht niet eens mee opgevallen, omdat Microsoft momenteel niets met de camera doet. Of nou, dat is ook niet helemaal waar; wanneer Cortana straks naar Xbox One komt met de Windows 10-update, waar je hier meer over kunt lezen, dan zul je nog meer tegen je Xbox One aan praten en – geloof het of niet – Cortana zal dan op je reageren. Maar qua games hebben we nu geen idee wat er op ons staat te wachten.

In een eerder interview met Xbox-baas Phil Spencer kwam ook al naar buiten dat Microsoft werkt aan Kinect-spellen en ook hij kon op dat moment nog niets bekendmaken over de plannen. Dus de baas van het platform en de baas van de afdeling die verantwoordelijk is voor het uitbrengen van games voor het platform kunnen allebei niets zeggen over de toekomst van Kinect – wie kan dat dan wel? Waarschijnlijk gewoon Spencer, wanneer hij en zijn team pas echt goede games heeft klaargestoomd voor de camera. Maar dat kost blijkbaar veel tijd.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.