Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Jide wil Jide Remix Mini lanceren via Kickstarter

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 12:32 CategorieAccessoires

Jide, de maker van het Remix OS en de Jide Remix Tablet, wil binnenkort nieuwe hardware lanceren via Kickstarter: de Jide Remix Mini. De Jide Remix Mini is een kleine settopbox waar Jide OS, gebaseerd op Android, op draait, die geschikt is voor je pc of televisie.

Jide Remix Mini: settopbox voor televisie of pc

Fabrikant Jide, bekend van de Jide Remix Tablet en het besturingssysteem Jide OS, wil in juli een nieuwe Kickstarter-campagne gaan lanceren voor een nieuw hardware product: de Jide Remix Mini. Dat is een kleine settopbox met daarop het Jide OS, dat is gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Het Jide OS kenmerkt zich door de openheid van Android te combineren met de functionaliteit van Windows en biedt onder meer multi window multitasking en een startbalk – elementen waar Android-gebruikers het zonder moeten doen.

In juli wil het bedrijf een nieuwe Kickstarter lanceren voor de Jide Remix Mini. Deze settopbox moet straks dertig dollar gaan kosten, maar op het crowdfundingplatform slechts twintig dollar. Voor dat bedrag kun je helaas geen high-end specs verwachten en die krijg je ook niet. Onder de motorkap zit een 1,5Ghz quadcore-processor met ondersteuning voor H.265/HEVC video playback, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan intern geheugen. Verder is er WiFi, Bluetooth 4.0 en een HDMI-out-poort aanwezig op de mediapseler / mini computer.

Met de Jide Remix Mini kun je een aantal dingen doen. Je kunt hem gebruiken als mediaspeler, en er foto’s en video’s op bekijken, maar ook als middel om wat Android-spellen op je televisie te spelen. Daarnaast biedt de Mini ondersteuning aan voor apps zoals die van Microsoft Office, waardoor je voor een klein bedrag, toch heel productief kunt zijn, aangezien de Office-apps gratis te gebruiken zijn op Android. Het is nog even afwachten hoe succesvol dit idee wordt: de Ouya deed ongeveer hetzelfde en ging onlangs nog failliet.

  • Delen:

Reacties

  1. Maarten
    30 juni, 2015 om 21:42

    Ik heb de Remix tablet en ik vind het lekkere OS om mee te werken snel en logisch opgebouwd. De mini zal een leuke toevoeging kunnen worden. Heeft iemand hier de Remix ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.