Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

iTunes Match krijgt limiet van 100.000 nummers

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 11:44 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft laten weten dat je straks 100.000 nummers kunt uploaden naar iTunes Match. Nu ligt dat limiet nog op 25.000 nummers. Wanneer je straks een abonnement hebt op Apple Music, dan krijg je ook toegang tot de cloudopslagdienst iTunes Match.

iTunes Match: toegang tot 100.000 van je gekochte nummers

Apple heeft een hoop in petto voor iOS 9, zoals je kunt lezen op Tablets Magazine, en heeft nog een hoop aan te kondigen voor het besturingssysteem, dat later dit jaar moet verschijnen voor iPhone en iPad. Zo krijgen iTunes Match-abonnees de mogelijk om 100.000 nummers op te slaan op de cloudopslagdienst voor je muziek, wat een verhoging van 75.000 nummers is. Je slaat die nummers op in iCloud; het limiet van 25.000 nummers bestaat al sinds de introductie van de service, toen het gelanceerd werd in 2011.

Het nieuws dat iTunes Match 100.000 nummers kan opslaan, komt naar buiten via Twitter, waar Eddy Cue het bekendmaakte. Dat deed Cue in een reactie op vragen met betrekking tot Apple Music en iTunes Match. Daar maakte Cue bekend dat het nieuwe limiet samen met iOS 9 wordt gelanceerd. Ook zal iTunes Match met Apple Music worden geïntegreerd, zodat je naar al je muziek via die muziekstreamingdienst kunt beluisteren – of Apple Music daar nou de rechten voor heeft of niet. Google Play Music doet nu hetzelfde.

Apple Music is straks dus in staat je reeds gekochte muziek te uploaden naar de dienst, waarna je dus naar die nummers kunt luisteren vanaf allerlei apparaten waar je Apple Music op kunt gebruiken. Het maakt niet uit of je de muziek kocht via iTunes of een fysieke cd, je kunt alles uploaden. Google Play Music geeft je de mogelijkheid 50.000 nummers te uploaden en daar hoef je niet voor te betalen (maar heb je wel een creditcard voor nodig). iTunes Match kost momenteel nog 24,99 euro per jaar; Apple Music kost straks 9,99 euro per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.