Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hitbox neemt het later dit jaar op tegen Twitch en YouTube

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 10:43 CategorieGaming

Hitbox, een gamestreamingdienst waar je live kunt uitzenden, wil het later dit jaar gaan opnemen tegen Twitch en YouTube, door het een en ander anders aan te pakken ten opzichte van de concurrentie, zoals uitzendingen in 4K en 60fps.

Hitbox vs. Twitch vs. YouTube: de strijd om game livestreaming

Game livestreaming is echt iets van de afgelopen paar jaar. Het is een hobby – maar voor een hoop mensen ook een beroep – waarbij een gamer gaat zitten en gamen, terwijl een publiek kan meekijken, vanaf een website of apps voor televisies, spelcomputers en smart devices. Soms er is nog een camera aanwezig die de reactie van de gamer filmt en heel vaak is er ook een chat aan de zijkant, waardoor kijkers zowel met elkaar als de streamer kan communiceren. Het grootste game livestreamplatform van dit moment is Twitch, eigendom van Amazon.

Een relatief onbekend en kleine speler op de markt is Hitbox. Dit bedrijf wil het later dit jaar gaan opnemen tegen Twitch en YouTube, de videostreamingdienst die onlangs nog zijn eigen game livestreamdienst heeft aangekondigd. De directeur van Hitbox, Martin Klimscha, maakt zich echter nergens zorgen over, omdat Hitbox het anders gaat aanpakken. De resolutie waarin wordt gestreamd biedt ondersteuning aan voor 4K en 60fps, wat van veel hogere kwaliteit is dan de huidige norm van 1080p bij de concurrentie.

Op dit moment heeft Hitbox nog maar zes miljoen gebruikers. Ter vergelijking: Twitch heeft er meer dan honderd miljoen. Om volop gebruik te maken van 4K- en 60fps-streaming, moet je natuurlijk wel de nodige apparatuur in huis halen en dat is uiteraard in investering van de game livestreamers. Maar de bandbreedte hoeft geen probleem te worden, zo geeft Klimscha aan, omdat hij er zeker van is dat de meeste mensen al zo veel bandbreedte tot hun beschikking hebben. Eind dit jaar moeten de nieuwe functies beschikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.