Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DLC van Xbox 360 wordt ook ondersteund door Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2015, 17:38 CategorieGaming

Wanneer je straks aan de slag gaat met je Xbox 360-spellen op Xbox One, dan kun je ook de bijbehorende downloadable content verwachten. Maar ook hier zitten haken en ogen aan, aangezien de ontwikkelaar in kwestie zijn goedkeuring moet geven aan Microsoft.

Downloadable content van Xbox 360 naar Xbox One

Aan het einde van het jaar kan de Xbox One zo’n honderd Xbox 360-spellen installeren en afspelen en daarmee wordt ook de Xbox One gedeeltelijk backwards compatible, net als de Xbox 360 dat is – dit console kan ook maar een selectie Xbox-spellen spelen. Microsoft heeft aangegeven dat het bedrijf een speciale emulator gebouwd heeft voor Xbox One: een omgeving waarin alles van de Xbox 360 wordt gesimuleerd. Dat houdt in: zijn games, multiplayer-functies, achievements en – zo blijkt dinsdagmiddag – ook de downloadable content (DLC).

Het proces van welke downloadable content (extra game-inhoud die je uit de digitale winkel van Microsoft downloadt) wel of niet naar Xbox One komt, is hetzelfde als bij de Xbox 360-spellen. Wanneer de ontwikkelaar of uitgever groen licht geeft, dan kan het worden afgespeeld op het alles-in-één-apparaat van Microsoft. In theorie zou je dus misschien kunnen stellen dat wanneer een ontwikkelaar of uitgever toestemming geeft zijn game op Xbox One af te laten spelen, je erop kunt rekenen dat de downloadable content dan ook wordt goedgekeurd.

Hoewel het natuurlijk goed nieuws is dat we ook de extra content mogen verwachten, is het nog maar de vraag hoe we er aan komen. Behoudt Microsoft de Xbox 360-afdeling binnen zijn digitale winkel en kunnen we die dan ook bezoeken vanaf de gesimuleerde omgeving binnen Xbox One? Of moet de downloadable content ook op disc staan, zoals bij veel Game of the Year-edities van games het geval is? Het antwoord op die vragen krijgen we mogelijk pas aan het einde van het jaar, wanneer backwards compatibility echt geïntroduceerd is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.