Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit zijn de eerste films die in HDR worden uitgebracht

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2015, 14:45 CategorieBlu-ray

We wachten nog steeds op de eerste 4K Ultra HD Blu-ray discs maar ondertussen wordt er ook al gewerkt aan de eerste films die HDR-ondersteuning bieden. Nadat Warner Bros. al aangaf met zeven titels die ondersteuning voor Dolby Vision bieden te komen laat nu 20th Century Fox weten welke films we in HDR kunnen verwachten.

HDR (High Dynamic Range) is een nieuwe standaard die samen met 4K Ultra HD de filmbeleving moet optimaliseren. Simpel gezegd zorgt HDR ervoor dat het contrast van het beeld vergroot wordt; zwart blijft diep zwart, terwijl wit intenser wit is. De helderheid gaat omhoog en het aantal kleurgradaties wordt uitgebreid.

20th Century Fox heeft deze week laten weten wat de eerste films zijn die HDR gaan ondersteunen, en dus ook in de hoge 4K Ultra HD-resolutie beschikbaar zijn. Het gaat om ‘Life of Pi’, ‘Kingsman: The Secret Service’, ‘The Maze Runner’ en ‘Exodus: Gods and Kings’. De films worden in eerste instantie via streamingdienst M-Go uitgebracht en later ook op Ultra HD Blu-ray disc. Hiervoor is echter een Ultra HD Blu-ray disc speler vereist, en de eerste modellen worden pas eind dit jaar verwacht.

Streamingdiensten Amazon en Netflix hebben ook al aangegeven met HDR-content te komen maar het is nog niet duidelijk welke films en series we precies mogen verwachten en wanneer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.