Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Details kleine Xbox One-update bekend

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 9:35 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt wat het precies heeft veranderd met de kleine update die gisteren ineens opdook voor de spelcomputer. Op maandag gaf het bedrijf nog aan dat het om dingen achter de schermen gaat en nu weten we dus wat er precies is aangepast.

Betere streamingvideokwaliteit op Xbox One

Microsoft heeft op maandag een kleine update voor Xbox One vrijgegeven, maar onduidelijk was wat er precies veranderd was aan het systeem. Xbox-communitymanager Larry Hryb gaf aan dat het op zaken achter de schermen gaat en wij dachten meteen dat het met de E3 te maken had. Microsoft geeft namelijk op 15 juni een presentatie over de toekomst van Xbox en toont daar de nieuwste games, features en mogelijk ook hardware in de vorm van een nieuwe controller waar je direct een hoofdtelefoon op kunt aansluiten.

Mogelijk heeft het ook ergens te maken met die aankomende E3-presentatie. Microsoft heeft namelijk ondersteuning toegevoegd voor 10-bit HD High Efficiency Video Coding (HEVC). Met deze videocodec zijn streamingdiensten in staat minder bandbreedte te gebruiken voor het streamen van video en desondanks toch de beeldkwaliteit te kunnen behouden. Bovendien heeft deze codec toegang tot één miljard levensechte kleuren, waardoor video’s veel levendiger overkomen. Deze update is vooral handig voor diensten als Netflix.

Maar ook Microsoft kan hier op korte termijn van profiteren. Het bedrijf streamt namelijk zijn E3-presentatie via Xbox en kan hiermee waarschijnlijk meer mensen toegang geven tot die showcase. Op een dergelijke stream is het vaak erg druk, omdat er honderdduizenden mensen tegelijkertijd kijken. Verder heeft Microsoft met de kleine update ervoor gezorgd dat enkele multiplayer games beter werken, werkt de Party-app nu iets beter en zijn de problemen opgelost met betrekking tot het installeren van gebundelde content op een disc.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.