Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Deals tussen Apple en platenlabels bijna rond’

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2015, 9:32 CategorieStreamingdiensten

Naar verluidt zijn de deals tussen Apple en de platenlabels voor de nieuwe muziekstreamingdienst bijna rond. De verwachting is dat het bedrijf uit Cupertino tijdens zijn WWDC-presentatie aanstaande maandag onder meer de dienst gaat aankondigen.

Gerucht: Platenlabels willen 60% van inkomsten van Apple Music

De verwachting is dat Apple aanstaande maandag, tijdens zijn WWDC-presentatie, een nieuwe muziekstreamingdienst gaat aankondigen. In de afgelopen weken liep het bedrijf tegen nogal wat hordes aan, aangezien platenmaatschappijen niet echt bereid waren scherpere deals met Apple te maken, maar het schijnt nu zo te zijn dat iedereen op het punt staat te tekenen voor de deals die zijn gemaakt. Zo zouden de labels zestig procent van de inkomsten van Apple Music willen hebben; ter vergelijking: Spotify geeft 55 procent.

Bovenop die 60 of zestig procent, komt ook nog eens vijftien procent van uitgevers, dus dan houdt Apple 25 procent over van het geheel. Aangezien het gerucht is dat het bedrijf tien dollar per maand wil gaan rekenen voor de dienst, wat behoorlijk aannemelijk is, zal Apple niet heel veel gaan verdienen aan Apple Music. Apple had nog de hoop dat platenmaatschappijen scherpe deals zou kunnen maken voor hen, aangezien het bedrijf uit Cupertino al nauwe banden heeft met de muziekindustrie, maar dat lijkt dus niet te gebeuren.

Hopelijk horen we dus aanstaande maandag meer over Apple Music of Beats Music, hoe het bedrijf de dienst ook wil noemen. Uit die plannen komt naar voren dat het bedrijf uit Cupertino luisteraars wel een vorm van een gratis luisterperiode willen aanbieden, bijvoorbeeld voor een periode van één maand tot drie maanden. Android-eigenaars zouden niet achtergesteld worden door Apple, aangezien het van plan is om naast de integratie binnen Apple TV, iOS en iTunes, ook een Android-applicatie van de grond af aan op te bouwen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.