Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De PlayStation 4 krijgt eindelijk een mediaspeler

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2015, 11:05 CategorieGaming

We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten: de mediaspeler voor de PlayStation 4. Sony heeft hem eindelijk aangekondigd. De mediaspeler kan elk moment op je PlayStation 4 verschijnen – weet dat de update momenteel onderweg is.

Lees ook ons artikel Sony’s Project Morpheus komt medio 2016 uit, over de virtual reality-bril van Sony, voor de PS4.

Daar is hij dan: de mediaspeler voor PlayStation 4

De PlayStation 4 is eindelijk in staat om content te streamen vanaf een DNLA-server (bijvoorbeeld je laptop of pc) of af te spelen vanaf een usb-apparaat dat je hebt aangesloten op de populaire spelcomputer. Het kan zijn dat je de update voor de media player al hebt ontvangen – is dat niet het geval, dan kan die elk moment verschijnen. Dat heeft Sony voor zijn E3-presentatie bekendgemaakt. Het duurt nu dus niet lang meer voordat je één van de meest gebruikte functies van je oude PS3 kunt verwachten op je nieuwere PS4.

Toen Sony de PlayStation 4 twee jaar geleden introduceerde, stond het feit dat het een gameconsole was voorop. En daar waren we als gamers met ons allen tevreden over. En omdat gaming zo prominent aanwezig was, wilde Sony het apparaat niet als een mediaspeler positioneren, want dat zou mogelijk schade hebben kunnen aanrichten aan het idee van de nieuwe PlayStation. Aan de andere kant stond Microsoft met zijn Xbox One: dat was niet alleen een spelcomputer, maar ook een alles-in-één-mediaspeler voor in de huiskamer.

Hoewel Sony’s strategie meer vruchten heeft afgeworpen (tenminste, Sony staat voorop als het om verkochte gameconsoles gaat op dit moment, maar het is niet te bewijzen dat dit komt doordat de focus puur op games lag), kwamen PS4-kopers er al snel achter dat hun gloednieuwe spelcomputer de basale functie van een mediaspeler miste. Toen leek die Xbox One ineens niet zo’n slechte optie, die al vanaf het begin de mogelijkheid heeft media vanaf een DNLA-server of usb-apparaat af te spelen. Ach, we bekijken het positief: beter laat dan nooit.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.