Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beats werkte aan een Sonos-achtig systeem

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 11:02 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst Beats werkte aan een Sonos-achtig systeem, totdat Apple het bedrijf kocht en de plannen annuleerde. De speakers hadden voor de feestdagen van 2014 op de markt moeten worden uitgebracht en waren echt bedoeld voor in de huiskamer.

Beats-speakersysteem voor de huiskamer geannuleerd

Beats was voornemens een eigen speakersysteem gelijk aan dat van Sonos te gaan lanceren, totdat Apple het bedrijf kocht en de plannen annuleerde. De grote speakers hadden eind 2014 in de winkel moeten liggen en waren echt bedoeld voor in de huiskamer. Je kon verschillende apparaten erop aansluiten middels Bluetooth, WiFi en NFC en ze zouden ongeveer 750 dollar kosten. De kleinere varianten zouden voor een lager bedrag op de markt verschijnen. Ook zou de Beats-app muziekstreamingdiensten zoals Spotify ondersteunen.

Sonos biedt momenteel al dergelijke draadloze speakers aan, maar Beats had geen interesse in een samenwerking met een externe partij en wilde de technologie van de grond af aan gaan opbouwen. Die keuze heeft er mede voor gezorgd dat er wat problemen waren ontstaan op de werkvloer, waardoor de speakers al meerdere keren vertraging hadden opgelopen. En vanwege al die problemen koos Apple, nu eigenaar van Beats, ervoor om het project te annuleren. Maar het kan ook zijn dat het project tijdelijk in de koelkast staat.

Apple is momenteel nog niet overtuigd van de hardware-afdeling van Beats. Sinds de aankoop zijn er heel wat personeelsleden vertrokken of ontslagen, waaronder de baas van de hardware-afdeling. Ook is het zo dat sinds Apple Beats gekocht heeft, het bedrijf enkel wat nieuwe hoofdtelefoons heeft uitgebracht – in de kleuren die passen bij de iOS-hardware – en slechts één nieuwe Beats-speaker. Die speaker werd later echter teruggeroepen door het falen van de hardware. Apple gaf die klanten hun geld terug, in plaats van een nieuwe speaker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.