Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple toont geen nieuwe Apple TV tijdens WWDC

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 11:22 CategorieMediaspelers

Naar verluidt zal Apple tijdens de WWDC-presentatie geen nieuwe Apple TV laten zien, omdat het apparaat daar nog niet klaar voor is. Dat meldt althans The New York Times, op basis van twee bronnen die claimen bekend te zijn met de plannen van Apple.

Geen nieuwe Apple TV tijdens WWDC

Apple is niet voornemens een nieuwe Apple TV-settopbox of een nieuwe videostreamingdienst te gaan presenteren tijdens WWDC 2015, zo meldt The New York Times. De krant baseert zijn berichtgeving op twee bronnen die claimen bekend te zijn met de plannen van Apple. De nieuwe Apple TV, die er in elk geval wel aan zit te komen, zou op dit moment nog niet klaar zijn om aan het publiek te tonen, zo melden die bronnen. Over de nieuwe settopbox van Apple wordt gezegd dat hij een krachtigere chip krijgt, dezelfde als in de nieuwe iPads.

Ook zou die nieuwe Apple TV veel meer intern geheugen krijgen, evenals een speciale afstandsbediening met daarop een touchscreen. Tevens zou de settopbox toegang krijgen tot een gloednieuwe App Store, met daarin applicaties die alleen voor Apple TV geschikt zouden zijn. Daarnaast zou Apple een nieuwe SDK (software development kit) willen uitbrengen, zodat ontwikkelaars die specifieke Apple TV-applicaties zouden kunnen gaan produceren. En alles zou tijdens WWDC worden aangekondigd, maar dat klopt dus mogelijk niet.

De reden dat Apple geen nieuwe videostreamingdienst zou kunnen lanceren, is het omdat het bedrijf moeite heeft met het vergaren van content en zenders. En omdat de videostreamingdienst zou worden gepresenteerd samen met de nieuwe Apple TV, die dus ook nog niet klaar is, gaan we daar ook niets van terugzien. Dit is niet het enige contentprobleem dat Apple op dit moment heeft. Volgens de laatste geruchten heeft Apple ook moeite met het verzamelen van content voor Apple Music, maar die zou wel tijdens WWDC worden gepresenteerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.