Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple sluit toch deal met enkele indie-labels voor Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 11:08 CategorieStreamingdiensten

Het is Apple toch gelukt om een deal te sluiten met enkele indie-labels, die eerst moeite hadden met de voorwaarden die Apple had. Daardoor kun je straks toch naar artiesten als FKA Twigs, Radiohead en M.I.A. luisteren wanneer Apple Music gelanceerd wordt.

Enkele indie-labels toch aan boord bij Apple Music

Dinsdagavond kwam nog laat naar buiten dat Apple er toch in is geslaagd enkele indie-labels aan boord te krijgen bij Apple Music. De artiesten onder de labels Beggars Group en Merlin zul je dus straks gewoon terugvinden wanneer je Apple Music opstart, waaronder FKA Twigs, Radiohead en M.I.A.. Dat melden althans bronnen dichtbij Apple, die hiervan op de hoogte zijn, aldus de website Billboard. De bestuursvoorzitter bij Merlin, Charles Caldas, heeft er het volgende over gezegd, in een interne memo die naar buiten is gekomen.

I am pleased to say that Apple has made a decision to pay for all usage of Apple Music under the free trials on a per-play basis, as well as to modify a number of other terms that members had been communicating directly with Apple about. With these changes, we are happy to support the deal.

Eerst was namelijk het geval dat Apple de artiesten tijdens de gratis luisterperiode van drie maanden de beluisterde artiesten niet zou betalen, maar daar was onder meer Taylor Swift het niet mee eens. Apple besloot toen om die beslissing terug te draaien en artiesten toch te betalen tijdens die periode, al schijnt het nu weer te gaan om een percentage dat veel lager ligt dan de 71,5 procent die normaal gaat worden uitgekeerd.

Apple Music verschijnt op 30 juni 2015 voor iOS, OS X en Windows en zal gebruikers tien euro per maand gaan kosten. Daarvoor krijg je niet alleen toegang tot alle muziek op Apple Music, maar ook tot Beats1 (die ook voor niet betaalde mensen te bereiken is) en Connect, waar je van alles kunt lezen en zien over de artiesten die besluiten het netwerk te gebruiken. Natuurlijk krijg je nog veel meer voor dat bedrag, waaronder gepersonaliseerde radiostations met muziek die door echte mensen is uitgezocht. Lees hier alles over Apple Music.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.