Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music komt eind 2015 naar Sonos

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 11:31 CategorieStreamingdiensten

Een vertegenwoordiger van Sonos heeft bekendgemaakt dat Sonos-gebruikers eind 2015 de muziekstreamingdienst Apple Music mogen verwachten. Eerder kwam alleen het gegeven naar buiten dat het zo snel als mogelijk zou gebeuren, maar nu hebben we dus een indicatie.

Sonos krijgt Apple Music eind 2015

Het multiroom-speakersysteem van Sonos is wereldwijd ontzettend populair. Je koopt een setje speakers en kunt die in meerdere kamers van het huis (of zelfs de tuin) plaatsen, die allemaal dezelfde muziek of een compleet ander nummer kunnen afspelen. Je sluit de speakers aan via het WiFi-netwerk, downloadt de Sonos-applicatie voor Android of iOS en kunt eigenlijk direct beginnen met streamen. Het feit dat die Sonos-app meerdere muziekstreamingdiensten, evenals je eigen collectie, ondersteunt, is een groot voordeel.

Toen Apple Music werd aangekondigd, was het ook meteen de vraag of Sonos ondersteuning zou aanbieden voor Apple Music. Heel even deed ook het verhaal de ronde dat Apple dit niet zou toelaten, omdat Beats werkte aan een mutliroom-speakersysteem. Hoewel Apple de stekker uit dat project trok toen het bedrijf uit Cupertino de audiohardwaremaker overnam, is het nog steeds mogelijk dat Apple het idee oppakt en opnieuw lanceert als exclusief platform waar je Apple Music op kunt beluisteren. Maar het loopt toch allemaal anders.

Sonos heeft namelijk laten weten dat Sonos-eigenaars eind 2015 aan de slag kunnen met Apple Music op hun multiroom-speakersysteem. Dat heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf laten weten. Apple en Sonos werken samen aan een oplossing en dat vergt dus wat tijd, maar eind dit jaar moet het allemaal gaan werken. Nadat Apple Music was aangekondigd, liet Sonos direct weten dat ondersteuning er zo snel als mogelijk aan zou komen en dat de bal in feite bij Apple lag. Apple heeft die bal dus gespeeld, en beide bedrijven hebben gescoord.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.