Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music kan indie-labels in problemen brengen

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 15:30 CategorieStreamingdiensten

Enkele Britse onafhankelijke platenmaatschappijen zijn nog niet akkoord gegaan met de voorwaarden van Apple, want die kunnen problemen opleveren. En die problemen zou zo erg kunnen zijn, dat het de bedrijven in theorie de kop zou kunnen kosten.

Apple Music zorgt nu al voor problemen

Hoewel Apple Music pas over twee weken wordt gelanceerd zijn er nu al wat serieuze problemen die het bedrijf moet tackelen. Verschillende onafhankelijke platenmaatschappijen hebben namelijk aangegeven dat ze het niet eens zijn met de voorwaarden die Apple aan de deal stelt, omdat het voor hardnekkige problematiek kan zorgen. Soms zo erg – in theorie – dat het die labels de kop kan kosten. Tijdens de probeerperiode van drie maanden, zouden die labels namelijk geen winstuitkering van Apple krijgen.

Apple probeert op dit moment nog steeds deals te maken met verschillende labels, om voor een uitgebreid aanbod te zorgen tijdens de lancering. Als die deals niet doorgaan, dan heeft Apple zelf een groot probleem: de catalogus is dan niet zo gevuld als het bedrijf uit Cupertino wel zou willen. Hoewel het woord ‘indie’ een beeld kan opwekken van beginnende of arme bedrijven, betekent het in dit geval labels waar je onder meer Adele en The XX (XL Recordings) en Arctic Monkeys en Franz Ferdinand (Domino) in het portfolio kunt terugvinden.

Zo zijn er nog een aantal platenlabels die het niet zien zitten winst op te geven, omdat Apple het zo’n goed idee vindt om een proefperiode van drie maanden aan te bieden. Naast Apple Music heeft Apple natuurlijk ook nog de iTunes-winkel en de artiesten en hun managers verwachten dat vanaf 30 juni de winst daar zou kelderen. En wanneer ze dan ook nog eens drie maanden winst moeten weg tekenen, ja, dan blijft er inderdaad weinig over. Er kan natuurlijk nog een hoop gebeuren in twee weken – op dit moment kan het nog alle kanten opgaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.