Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple krijgt patent voor gaming-hoofdtelefoon

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 9:15 CategorieAccessoires

Apple heeft een patent gekregen voor een hoofdtelefoon die geschikt is voor het spelen van games, omdat er een microfoon aanwezig is. Qua uiterlijk heeft de accessoire wat weg van de Beats-hoofdtelefoons. Apple heeft nog niets bekendgemaakt.

Werkt Apple aan een gaming headset?

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een hoofdtelefoon die geschikt is voor gaming. De accessoire heeft een microfoon aan de linkerkant zitten, waarmee je kunt chatten in een gameparty op je Xbox of PlayStation. De controllers van de huidige consoles hebben een 3,5 mm audioaansluiting waar je zelf headsets op kunt aansluiten, welke je maar wilt. Eerst had de Xbox One die aansluiting niet, waardoor je een speciale headset moest kopen. Die van Apple zou dus op beide apparaten gebruikt kunnen worden.

In het patent is te lezen dat Robert Brunner en Christopher Kuh verantwoordelijk zijn voor het design en het idee van de headset. Beide heren werken bij Ammunition, het bedrijf dat al meerdere Beats-audioproducten op de markt heeft uitgebracht, zoals de Beats Solo-lijn (ook hoofdtelefoons). Qua design lijkt deze headset ook op die van een normale Beats-hoofdtelefoon, maar dan dus met de toevoeging van een microfoon. Een uitstekende microfoon is voor gamers beter dan eentje die is weggewerkt: zo verloopt de communicatie beter.

Ook werken de verschillende stemcommando’s die je aan je spelcomputer zou kunnen geven stukken beter. Wanneer je een headset voor je PlayStation 4 hebt, dan kun je hem verschillende commando’s geven, zoals je dat ook zou doen op Xbox One in combinatie met Kinect. Helaas is het voor Xbox One-bezitters zonder Kinect niet mogelijk een stemcommando te geven, omdat die externe camera dan helemaal overbodig wordt. Wanneer en of Apple de gaming headset van Beats gaat aankondigen, is helaas niet bekendgemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.