Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple kondigt streamingdienst volgende week aan’

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 9:34 CategorieStreamingdiensten

Volgens de laatste geruchten is het zo dat Apple volgende week zijn muziekstreamingdienst gaat aankondigen, tijdens WWDC 2015. Er schijnt ook helemaal geen gratis variant van de dienst te komen; het maandbedrag is dus verplicht voor alle luisteraars.

Gerucht: Apples streamingdienst wordt volgende week aangekondigd

Volgende week vindt Apples presentatie tijdens WWDC 2015 plaats en de laatste geruchten vertellen ons wederom dat Apple op dat moment zijn muziekstreamingdienst gaat aankondigen. De dienst gaat voor iedereen tien dollar (en mogelijk ook tien euro) per maand kosten en er komt helemaal geen gratis variant op de markt, dus ook geen radiostation dat wordt gerund door DJ’s en ondersteund wordt met advertenties. Volgens The Wall Street Journal moet Apple nog wel deals sluiten met Sony, Universal en Warner Bros.

En dat zijn nou net de drie grootste platenlabels van dit moment. In het ergste geval zou Apple voornemens zijn de aankondiging uit te stellen, om ervoor te zorgen dat in elk geval deze drie maatschappijen hebben getekend. Er is veel te doen rondom Apples muziekstreamingdienst. Zo zou het bedrijf uit Cupertino een Android-applicatie van Beats Music (of Apple Music) willen uitbrengen, zodat ook mensen buiten het iOS-ecosysteem kunnen genieten van de muziekstreamingdienst. En Apple zou af willen van Spotify.

Tijdens de WWDC (Worldwide Developers Conference) geeft Apple jaarlijks een presentatie, waarin het bedrijf de plannen voor de toekomst van de besturingssystemen iOS en OS X vrijgeeft. Dit jaar vindt de WWDC vanaf 8 juni tot en met 12 juni plaats en Apple heeft al eerder bekendgemaakt dat het de jaarlijkse presentatie op 8 juni gaat houden. Deze conferentie staat in het teken van verandering. Apple heeft dan ook aangegeven dat je alles over de toekomst van beide besturingssystemen en natuurlijk nog veel meer te weten komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.