Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon begint streamen HDR-content

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 15:00 CategorieStreamingdiensten

Niet Netflix is de eerste dienst die met HDR-content aan de slag gaat maar Amazon. Amazon Prime, de videostreamingdienst van het Amerikaanse bedrijf, heeft deze week de eerste serie in het HDR-formaat aan het aanbod toegevoegd.

De serie Mozart in de Jungle is de eerste serie die in 4K Ultra HD en HDR gestreamd wordt. Maar, om de content met High Dynamic Range te kunnen bekijken heb je wel een Samsung televisie met HDR-ondersteuning nodig. Waarom alleen modellen van Samsung vooralsnog ondersteund worden is niet duidelijk maar Amazon belooft het aanbod snel verder uit te breiden en ook meerdere tv’s te gaan ondersteunen.

De eerste stappen richting de ultieme filmbeleving, dat is althans hoe de combinatie van Ultra HD en HDR genoemd wordt, is dus een feit. De verwachting is dat Netflix ergens in de komende maanden ook begint met het aanbieden van HDR-content, wellicht met bredere ondersteuning voor tv’s. Op dit moment is er echter nog niet één standaard voor HDR en dat lijkt vooralsnog te zorgen voor verwarring bij consumenten.

High Dynamic Range-ondersteuning is dit jaar voor het eerst terug te vinden op tv’s. De standaard zorgt ervoor dat tv’s een groter dynamisch bereik hebben, met intensere wittinten, diepe zwartwaarden en een hoge helderheid. Momenteel zijn alleen de topmodellen van grote fabrikanten hier nog mee uitgerust.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.