Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Alibaba lanceert binnenkort eigen videostreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 12:20 CategorieStreamingdiensten

De Chinese e-commerce-gigant Alibaba heeft laten weten over twee maanden zijn eigen videostreamingdienst te zullen lanceren. Het bedrijf hoopt dat het bedrijf het succes van betaalde videodiensten als HBO en Netflix van evenaren.

Alibaba lanceert videostreamingdienst zoals HBO en Netflix

Alibaba, het Amazon van China, heeft laten weten over twee maanden een eigen videostreamingdienst te zullen lanceren. Het bedrijf hoopt de successen van HBO en Netflix te kunnen evenaren. Met Alibaba’s eigen videostreamingdienst wil het bedrijf home entertainment gaan herdefiniëren. De dienst gaat Tmall Box Office heten en zal voornamelijk content gaan kopen van Chinese productiemaatschappijen, maar later ook van andere landen. Ook zal Tmall Box Office eigen films gaan produceren en uitzenden via de dienst.

Hoewel Alibaba qua omzet al Amazon voorbij is gegaan, kijkt de e-commerce-gigant nog steeds naar zijn Noord-Amerikaanse concurrent. Dat Alibaba nu ook een eigen videostreamingdienst gaat lanceren valt in lijn met de plannen van Amazon, die eerder al Amazon Prime lanceerde. Dat is een streamingdienst die alleen in Noord-Amerika verkrijgbaar is. TBO zal straks overigens tien procent van zijn content gratis gaan aanbieden en kijkers krijgen straks de mogelijkheid om per show of per maand te betalen, aldus persbureau Reuters.

Waarschijnlijk lanceert Alibaba de videostreamingdienst eerst alleen in China, maar de verwachting is dat TBO straks ook elders te verkrijgen is. Ondertussen probeert het binnenkort om de Chinese videostreamingmarkt binnen te dringen in China – een opgave die nog wel eens lastiger kan worden dan aanvankelijk gedacht, wanneer Alibaba zich presenteert op het speelveld. Wat de dienst per maand kost en wat voor content we mogen verwachten, is helaas niet bekendgemaakt. Ook weten we niet wanneer TBO naar Nederland komt.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.