Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4K-content van Netflix komt naar Android TV

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 14:22 CategorieStreamingdiensten

Mocht je op (meer) 4K-content zitten te wachten voor je nieuwe 4K Android TV-televisie, dan hebben we goed nieuws voor je. De Netflix-applicatie voor het platform is voorzien van een update, waardoor het nu ook de beschikbare 4K-content in volle resolutie kan uitzenden.

4K-content van Netflix ook echt n 4K op Android TV

Mocht je een gloednieuwe Sony-televisie hebben staan met Android TV als besturingssysteem, dan hebben we goed nieuws voor je: de Netflix-applicatie van het platform heeft namelijk een update gekregen waardoor het mogelijk is de beschikbare 4K-content ook echt in de 4K-resolutie te bekijken. Dat houdt dus in dat de nieuwste toestellen met Android TV, inclusief de televisies die tijdens de gadgetsbeurs CES 2015 zijn aangekondigd, toegang hebben tot de 4K-content van de populaire videostreamingdienst Netflix.

Netflix geeft aan dat we dezelfde wijziging kunnen verwachten voor de Philips-line-up van 2015 en de Nvidia Shield-setopbox, die nu al in Noord-Amerika verkrijgbaar is. Daarnaast is de applicatie in staat gebruik te maken van Dolby Digital Plus. Eerder was de Netflix 4K-app al verkrijgbaar op een handjevol andere smart-tv’s, maar zonder Android TV of Google Play-toegang. Daar is nu dus gelukkig verandering in gekomen, zodat je uit steeds meer en meer toestellen kunt kiezen, mocht Netflix een belangrijke factor voor je zijn.

Sony zet dit jaar een kleiner aantal tv’s in de markt maar voert wel flink wat vernieuwingen door. De belangrijkste vernieuwing is Android TV. Met Android TV krijg je onder meer toegang tot een groot aanbod aan apps, diverse interactieve functies en natuurlijk de mogelijkheid content van je smartphone of tablet naar je tv te streamen. De Bravia tv line-up voor 2015 staat in het teken van een nieuw design, nieuwe Android TV-software voor het smart tv-platform, interactieve mogelijkheden, hoge resolutie audio en de 4K Ultra HD-resolutie.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.