Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One met 1TB harde schijf gespot

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 10:34 CategorieGaming

Er komt mogelijk een nieuwe, normale versie uit van de Xbox One, maar dit keer met een harde schijf met 1TB aan opslagruimte. Een dergelijke versie bestaat al wel, maar die Xbox One is gebundeld met een Call of Duty-game en heeft een andere kleur.

Normale Xbox One met 1TB: is het genoeg?

Microsoft is wellicht voornemens een nieuwe Xbox One te introduceren. Deze Xbox One heeft de traditionele zwarte kleur en heeft een harde schijf van 1TB. Dat is twee keer zoveel opslagruimte als nu het geval is. Nu is er al wel een Xbox One met 1TB aan ruimte, maar die heeft een andere kleur en is gebaseerd op de game Call of Duty: Advanced Warface. In dat pakket krijg je ook dat spel erbij, maar geen Kinect. Daarnaast is de controller ook voorzien van een uniek design, dat tevens geïnspireerd is op de succesvolle shooter-serie.

Deze 1TB Xbox One, die is opgedoken bij een Spaanse retailer en weer van de website verdwenen is, is verkrijgbaar in het zwart, inclusief een normale controller. Je krijgt er echter geen game of Kinect-camera bij. De prijs staat op 449 euro, wat vijftig euro duurder is dan de adviesprijs van het Kinect-loze model dat je nu al in de winkel kunt vinden. Je betaalt dus als het ware vijftig euro voor 500GB aan extra opslagruimte. Waarschijnlijk wil Microsoft hiermee aan de vraag voldoen voor meer opslagruimte, omdat games veel ruimte innemen.

Mogelijk wordt de console tijdens de E3, een grote gamebeurs in Noord-Amerika, gepresenteerd. Of de console populair zou worden, is moeilijk te zeggen. Elke Xbox One ondersteunt al externe harde schijven en dat is nodig ook. Games als Forza Motorsport 5 nemen bijvoorbeeld al ruim 50GB in beslag en Grand Theft Auto V doet daar nog eens 20GB bij bovenop. Zodoende kun je wellicht gemiddeld tien games of net iets meer op de interne ruimte van je spelcomputer kwijt en dat is veel gevallen, waaronder bij ons, veel te weinig.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.