Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One krijgt televisieopnamefunctie in 2015’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 10:26 CategorieGaming

Volgens een nieuw gerucht is het zo dat de Xbox One ergens in 2015 de mogelijkheid krijgt ook televisieprogramma’s op te nemen. Dat beweert een interne en anonieme bron binnen Microsoft. Een precieze releasedatum is helaas niet gegeven.

Televisieprogramma’s opnemen met Xbox One

Toen de Xbox One werd aangekondigd, werd het woordje ‘tv’ vaker gebruikt dan het woordje videogames. Het was na het einde van dit presentatie wel duidelijk: deze Xbox moest het centrum worden van je huiskamer en je homecinemaset, met de mogelijkheid om ook live televisie kunnen bekijken via het apparaat. Natuurlijk kun je er ook op gamen, zowel met je controller als met de Kinect-camera, maar tijdens die presentatie was het toch echt het woordje ‘tv’ die alle aandacht naar zich toe trok. Maar Microsoft maakte daarna een ommezwaai.

Het bedrijf had namelijk veel kritiek gekregen op de presentatie. Niet alleen vanwege het feit dat je de games enkel digitaal kon kopen en afspelen, maar ook vanwege het feit dat er dus meer nadruk werd gelegd op tv, dan op games. En het is natuurlijk nog steeds een gameconsole. Nu de Xbox One al een tijd verkrijgbaar is en de mensen die kritiek ergens in het achterhoofd hebben hangen, en we langzaamaan enkele functies terugzien die destijds al werden gepresenteerd, zou het ons niets verbazen als we straks daadwerkelijk tv-programma’s kunnen opnemen.

Dat meldt althans een anonieme medewerker van Microsoft. Dit nieuws volgt het nieuws op dat Microsoft de stekker uit Windows Media Center trekt, dus is er ruimte voor een nieuw programma of nieuwe hardware die dezelfde functies kan bieden. En waarom zou je daarvoor niet het apparaat gebruiken die al bij tien miljoen mensen wereldwijd onder de televisie staat? Het grote nadeel is echter de harde schijf: ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar die 500GB is wat mij betreft veel te weinig met games die even 50GB moeten installeren.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.