Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One kan Windows 10 preview na de zomer verwachten

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 12:31 CategorieGaming

Momenteel heeft Microsoft al een Windows 10 preview-programma lopen voor pc’s, tablets en smartphones: Xbox One volgt later pas. En ‘later’ is in dit geval pas na de zomer, als we Phil Spencer, hoofd van de Xbox-afdeling, mogen geloven

Windows 10 preview na de zomer naar Xbox One

Phil Spencer, hoofd van het Xbox-team bij Microsoft, heeft via Twitter aangegeven dat Xbox One-bezitters na de zomer kunnen meedoen aan het Windows 10 preview-programma. Een precieze datum is nog niet gegeven, dus we kunnen pas op z’n vroegst in de herfst aan de slag met een voorproefje van het nieuwe besturingssysteem op de spelcomputer van Microsoft. Mogelijk zien we daar meer van tijdens de aankomende E3-gamebeurspresentatie van het bedrijf. Dat evenement begint op 16 juni en loopt tot en met de achttiende.

De toekomst van Windows 10 is wat Microsoft betreft duidelijk: je komt het besturingssysteem straks tegen op pc’s, tablets, smartphones en ook in de huiskamer via je Xbox One. Momenteel draait het besturingssysteem van de spelcomputer nog op een versie van Windows 8 en dat is met name te merken aan de tegelindeling van het systeem. Maar in de toekomst zal het zo zijn dat de console een eigen versie van Windows 10 gaat krijgen – voornamelijk in de basis, je zult niet meteen toegang krijgen tot alles functies van het OS.

Wanneer is nog niet bekend, maar in de nabije toekomst krijgt Xbox One een update die het systeem overbrengt van Windows 8 naar Windows 10, zo geeft Microsoft Xbox lead Phil Spencer in een groepsinterview.  En hoewel Spencer zich beseft dat een hoop mensen functies als Cortana wel zien zitten, betekent dat nog niet dat Xbox One-bezitters op die functies kunnen rekenen. Maar, zo wil Spencer de journalisten op het hart drukken, die eerste update is nog maar het begin. En wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.