Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One kan straks gameclips in 60 fps opnemen’

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 10:31 CategorieGaming

Heel even was de mogelijkheid beschikbaar om op Xbox One gameclips op te nemen in 60 fps. Mogelijk komt die optie straks naar iedereen. De mogelijkheid is inmiddels weer verdwenen van de consoles waar hij op beschikbaar was.

Gameclips in 60 fps opnemen op Xbox One

Onlangs rolde er een kleine update uit naar enkele Xbox One Preview-leden, waardoor het ineens mogelijk was om gameclips in 60 frames per seconde op te nemen via de ingebouwde DVR van de spelcomputer. Maar die functie was voor lang niet iedereen beschikbaar en het leek erop dat de gebruikers willekeurig werden uitgekozen. Ook lijkt de functie voor de mensen die hem al hadden, alweer verdwenen te zijn en lijkt het erop dat Microsoft hem eerst even wilde uitproberen voordat Preview-leden ermee aan de slag kunnen.

Op het moment dat deze feature officieel voor iedereen beschikbaar komt, dan is de Xbox One de enige van de twee spelcomputers die in staat is gameclips in 60 fps op te nemen. Hoewel de opnamefunctie van de PlayStation 4 er eerder was en wellicht ook uitgebreider is, is een vloeiend beeld voor veel contentmakers toch belangrijker, zoals je in de bovenstaande video kunt bekijken. De game in kwestie is Call of Duty: Advanced Warfare en de clip is op 4 mei al opgenomen in die volle 60 frames per seconde: het ziet er heel goed uit.

De mogelijkheid om in 60 fps per seconde op te nemen is populaire feedback vanuit de Preview-community. Mogelijk kunnen straks alle Preview-leden eind mei of begin juni al aan de slag met deze feature. Helaas is het nog niet bekendgemaakt wanneer we ermee aan de slag kunnen, maar we verwachten dat het niet lang meer kan duren. Wellicht dat we nog iets langer moeten wachten, omdat Microsoft hiermee veel punten kan scoren tijdens de E3-presentatie in Noord-Amerika. Voor nu kan je van de bovenstaande video genieten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.