Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Virtual reality-bril Oculus Rift wordt begin 2016 verscheept

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 15:05 CategorieAccessoires

De kogel is door de kerk: de virtual reality-bril Oculus Rift zal in het begin van volgend jaar worden verscheept. Later dit jaar kun je een pre-order plaatsen. In de zomer van 2012 zagen we de bril voor het eerst op Kickstarter verschijnen.

De Oculus Rift komt eraan!

We hebben er even op moeten wachten en zijn al vaker geplaagd met een releasedatum, maar nu is de kogel door de kerk: de Oculus Rift zal begin 2016 worden verscheept en dus op de markt uitkomen. Ook is het straks mogelijk een pre-order voor het apparaat te plaatsen, die voor het eerst het levenslicht zag in 2012, op het crowdfundingplatform Kickstarter. Sinds Facebook het bedrijf achter de virtual reality-bril kocht, zit er schot in de ontwikkeling. Inmiddels weten we ook hoe de bril eruit komt te zien, zie daarvoor de bovenstaande afbeelding.

oculus-rift-2016-bovenkant

In de komende maanden zullen we alles te weten komen over de hardware, de software, de input en alle andere onbekende aspecten over de bril, zo geeft Facebook aan. Eerder werd al gezegd dat de consumentenversie gaat lijken op het prototype die we beter kennen onder de naam Crescent Bay. Die versie gebruikt twee kleine schermen, een externe tracking camera en software die de illusie van een 3d-omgeving weergeeft. De input wordt ook nog erg leuk; eerder bleek al dat de traditionele besturingen die we nu kennen voor games, niet werken.

Eén van de belangrijkste aspecten is misschien nog wel de prijs. De developement kit van de tweede generatie kostte 350 dollar; de oprichters van het bedrijf achter de Oculus hebben eerder wel aangegeven dat het apparaat tussen de twee- en vierhonderd euro zal kosten. Dat is misschien maar beter ook; de Xbox One kostte vijfhonderd euro, wat veel gamers net even te duur vonden voor een gameconsole en mediaspeler (wat de Oculus Rift in de kern ook is). Er valt dus nog een hoop te leren over het apparaat, maar dat is nog slechts een kwestie van tijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.