Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify overweegt integratie van video’

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 9:36 CategorieStreamingdiensten

Naar verluidt is Spotify voornemens ook video te gaan integreren in zijn streamingdienst. Het gaat hier om originele en bestaande content. Mocht dit nieuws kloppen, dan begeeft Spotify zich in een onbekende markt voor het bedrijf.

Gerucht: Spotify overweegt video voor zijn streamingdienst

Tot nu toe was de core business van de muziekstreamingdienst Spotify nog altijd het streamen van muziek, in de vorm van nummers. Maar binnenkort zou het zomaar kunnen zijn dat Spotify ook videocontent gaan aanbieden. Dat zegt althans The Wall Street Journal. De krant claimt dat de muziekstreamingdienst contact probeert te zoeken met content creators op YouTube. Daarnaast zou Spotify ook druk bezig zijn met het aankopen van bestaande content en originele video’s willen aanbieden. Een compleet nieuwe markt voor de dienst.

Misschien is deze stap voor Spotify nog helemaal niet zo gek als je kijkt naar concurrent Tidal, die in zijn pakket ook (high definition) video’s aanbiedt. Bovendien kun je met de streamingdienst van Jay Z & Co. ook streams van live concerten en andere unieke content verwachten. En dan heb je natuurlijk nog Googles Music Key, waarmee gebruikers miljoenen uren aan muziekvideo’s op YouTube kunnen bekijken, zonder maar ook lastig te worden gevallen door één reclame die zich voor de video zal afspelen. Er is dus animo voor.

Maar aan de andere kant hebben we ook de streamingdienst Rdio, die geprobeerd heeft een eigen videowinkel op te richten. Het feit dat niet veel mensen bekend zijn met deze winkel, betekent dat het project geen groot succes is geweest. Spotify moet een eventuele video-afdeling daarom wel goed aanpakken en geen halfbakken werk afleveren, want dat kan de dienst nog wel eens duur komen te staan. Op 20 mei organiseert Spotify een evenement, maar onduidelijk is nog wat de inhoud van die presentatie wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.