Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify kan flink benadeeld worden door Beats-lancering’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 9:51 CategorieStreamingdiensten

Als er één muziekstreamingdienst zich zorgen moet maken om de lancering van Apples Beats, dan is dat Spotify wel, blijkt uit onderzoek. Een groot deel van de Spotify-luisteraars bezit namelijk een iOS-apparaat.

Beats kan mogelijk schade aanrichten bij Spotify

Uit onderzoek van de website The Information blijkt dat bijna elf procent van de iOS-eigenaars in Noord-Amerika op wekelijkse basis gebruikmaakt van de muziekstreamingdienst Spotify. Dat is de op één na grootste groep Spotify-luisteraars. Ter vergelijking: net iets meer dan zeven procent van de Android-eigenaars luistert naar Spotify via hun smart device. Pandora is op dit moment de grootste muziekstreamingdienst in de VS, met bijna zeventien procent van de iOS-gebruikers die de app éénmaal per week opstarten.

Dat verschil tussen Android en iOS laat zien, zo concluderen de onderzoekers, dat iOS-gebruikers meer te besteden hebben (of meer willen besteden, dat is een groot verschil) aan diensten die digitale muziek aanbieden tegen een vast maandbedrag. Beats is op dit moment de kleine speler, zo blijkt uit datzelfde onderzoek, met slechts 0,66 procent in handen. Maar dat kan allemaal gaan veranderen wanneer Apple Beats daadwerkelijk lanceert: hetzij in juni, hetzij op een later moment. Hoe dan ook: Beats kan Spotify flink wat schade aanrichten.

Voornamelijk omdat Beats straks diep in iOS geïntegreerd zit, net zoals bijvoorbeeld iTunes Radio. Eerder kwam al naar buiten dat de deals voor het muziekaanbod van Beats nog helemaal niet rond zijn en we niet hoeven te rekenen op een release in juni. Daar tegenover staat een bron die meldt dat het Apple echt wel gaat lukken juni te halen, “want als één bedrijf dat kan, dan is dat Apple wel”. Waarom de bron dat denkt is wat diegene betreft simpel: dankzij Apples banden in de muziekindustrie heeft het bedrijf de mogelijkheid snel te schakelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.