Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify geeft luisteraars ook video’s en podcasts

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 17:40 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft bekendgemaakt dat de nieuwe versie van de app ook podcasts en video’s gaan presenteren aan zijn luisteraars. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een presentatie in New York City.

Spotify wordt meer dan een muziekplatform

Spotify wordt straks meer dan een muziekstreamingdienst. Tijdens een presentatie in New York City heeft het bedrijf medegedeeld alle momenten van je leven te voorzien van de juiste content op het juiste moment. Bestuursvoorzitter Daniel Ek zegt dat Spotify hiermee “een grote stap vooruit maakt” die “verdergaat dan de conventionele formaten”. Op het podium toonde Ek een nieuwe versie van Spotify, die nog het meeste lijkt op Songza: er waren afspeellijsten te zien die specifieke muziek aanbieden voor specifieke momenten op de dag.

Maar het blijft niet bij muziek: de nieuwe Spotify-applicatie brengt je straks ook podcasts. Ook komt er een speciale video-afdeling, die content moet gaan streamen van partners als Vice en The Nerdist. Of er ook afspraken zijn gemaakt met lokale partners, is nog niet bekendgemaakt. Op dit moment heeft Spotify veel meer concurrentie dan ooit, van bijvoorbeeld Tidal. Die dienst biedt al exclusief videomateriaal en liveregistraties van conerten aan en daarmee probeert die dienst abonnees en luisteraars weg te snoepen bij het grote Spotify.

Dit is de volledige partnerlijst tot nu toe:

 • ABC
 • Adult Swim
 • BBC
 • Comedy Central
 • E!
 • ESPN
 • Fusion
 • Maker Studios
 • MTV
 • NBC
 • RadioLab
 • Slate
 • TED
 • TWiT
 • Vice News
 • WNYC

En dan hebben we natuurlijk nog Apple, die met Beats tot nu toe nog geen deuk heeft kunnen maken in de aanhoudende muziekstreamingmarkt. Maar Apple werkt momenteel achter de schermen aan een herlancering van de muziekstreamingdienst, die allerlei toffe features lijkt te krijgen. Mogelijk krijgen we meer te horen over Beats Music, die inmiddels is omgedoopt tot Apple Music, tijdens de WWDC 2015-presentatie van Apple, waar het bedrijf waarschijnlijk ook zijn eerste Android-applicatie gaan aankondigen en meer.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.