Samsung komt dit jaar met Ultra HD Blu-ray speler

19 mei 2015 1 Minuut 3 Reacties
ultra-hd-blu-ray-logo

We wisten al dat Panasonic binnenkort met een Ultra HD Blu-ray speler zou komen maar ook Samsung heeft nu bevestigd aan een dergelijke speler te werken.

Ultra HD Blu-ray is de opvolger van Blu-ray dat we nu kennen, met als belangrijkste toevoeging de ondersteuning voor 4K Ultra HD-content en HDR-content. Ook is er ondersteuning voor de nieuwe audioformaten Dolby Atmos en DTS:X. De content ligt er al; studio’s hebben al veel materiaal in 4K-resolutie en werken hard aan films met high dynamic range-ondersteuning. Fabrikanten van av-producten moeten nu met de juiste hardware komen waarmee de nieuwe schijfjes afgespeeld kunnen worden.

Samsung heeft inmiddels bevestigd dit jaar nog met een Ultra HD Blu-ray speler te komen. Waarschijnlijk wordt het model in september tijdens IFA 2015 in Berlijn officieel gepresenteerd en ligt deze voor de feestdagen nog in de winkels. Eerder liet Panasonic al een prototype Ultra HD Blu-ray speler zien en liet het bedrijf weten dit of begin volgend jaar met een eerste versie voor consumenten te komen.

Ultra HD Blu-ray spelers beschikken over een nieuwe functie genaamd Digital Bridge. Hiermee is het mogelijk een digitale kopie van de film of serie op het schijfje eenvoudig te bekijken op andere apparaten, waaronder tablets en smartphones.

Reacties (3)