Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung geeft binnenkort gratis HDR-films weg’

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 11:41 CategorieFilms

Omdat Samsung al wel de eerste HDR-televisies heeft uitgebracht, maar er nog geen content voor is, komen er binnenkort gratis films aan. Die gratis films gaat Samsung zelf leveren aan de mensen die een HDR-toestel van het bedrijf hebben gekocht.

Gratis HDR-films van Samsung

Samsung heeft al een aantal televisies op de markt gebracht die de high dynamic range-technieken van de eerste generatie bevat, zoals de Samsung UE65JS9500 en UE65JS9000, maar zonder echte HDR-content om te bekijken, komt die nieuwe televisie natuurlijk nooit tot z’n recht. Maar geen nood, want Samsung zou voornemens zijn met gratis HDR-films op de proppen te komen en dat zou zelfs al volgende maand kunnen gebeuren. Helaas is het niet bekend of dit ook voor Nederland geldt, aangezien er verder niets over is bekendgemaakt.

Mocht dit gerucht kloppen, dan hebben we in elk geval wat content om naar te kijken op die haarscherpe beeldschermen. Zowel Netflix als Amazon hebben al aangegeven aan HDR-content te werken, maar het kan nog maanden duren voordat we daar iets van zien. Ook is het zo dat Ultra HD Blu-ray nog even op zich laat wachten. Vanaf deze zomer kunnen fabrikanten een licentie op de techniek afnemen en de verwachting is dat we eind dit jaar de eerste Blu-ray-spelers kunnen omarmen die het nieuwe formaat gaan ondersteunen.

Samsungs UHD Video Pack, zoals het pakket heet, gaat twee volledige HDR-films bevatten. Het bedrijf heeft nog niet naar buiten gebracht welke films dat zijn. Maar omdat Samsung clips heeft gebruikt van de films Life of Pi en Exodus: Gods and Kings, om te laten zien wat de nieuwe televisies allemaal kunnen laten zien, is het mogelijk dat we die twee films kunnen verwachten in het pakket. Daarnaast is het ook de verwachting dat er non-HDR, 4K-films meegeleverd worden en dat allemaal op een gratis harde schijf, bij aanschaf van een Samsung-tv.

Lees meer over HDR in ons uitgebreide achtergrondartikel Wat is High Dynamic Range (HDR) op een tv of blu-ray disc?  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.