Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rotel lanceert nieuwe 15 Series stereoproducten

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 15:30 CategorieReceivers

Rotel introduceert deze week een vernieuwde 15 Series stereoproducten; apparaten met high-end audio prestaties en een relatief een betaalbare prijs. De serie wordt uitgebreid met de nieuwe RB-1590 stereo eindversterker, de RC-1590 voorversterker en de RT-1570 FM/DAB+ tuner / internetradio / audiostreamer.

De Rotel RB-1590 moet high-end prestaties leveren tegen een betaalbare prijs, in de vorm van een stereo eindversterker. De RB-1590 heeft een vermogen van 350W per kanaal (beide kanalen aangestuurd, 20Hz-20kHz). Hiervoor is het apparaat voorzien van een dubbel mono-blok constructie. Elk kanaal maakt gebruik van een zware ringkerntransformator, aangevuld met slit-foil condensators met in totaal 40.000 micro Fd en vier in Engeland gemaakte BHC condensators.

RB1590-Rotel

De Rotel RC-1590 stereo voorversterker is de ideale partner van de RB-1590. Dubbele ringkerntransformators worden hier gebruikt om analoge en digitale signalen te isoleren. Daarnaast worden op maat gemaakte slit-foil condensators gebruikt vanwege hun snelle laad- & ontlaadtijden. De analoge en digitale inputs op de RC-1590 bevinden zich compleet gescheiden in de behuizing. De digitale inputs bevatten een high-end 32-bits/768kHz ASAHI KASEI DA Converter.

Als laatste toevoeging een nieuwe netwerk speler, de Rotel RT-1570. Dit apparaat is meer dan alleen een FM en DAB+ tuner. Het is namelijk ook een netwerk streamer – met native 24-bits/96kHz reproductie en ondersteuning voor de meeste moderne codecs (inclusief die voor hoge resolutie en lossless kwaliteit, zoals FLAC en AIFF). Bovendien kan de Rotel RT-1570 internetradio afspelen, net als een verscheidenheid aan streaming diensten en mediaservers.

RC1590-Rotel

De RT-1570 is voorzien van Rotels op maat gemaakte ringkerntransformators, met afzonderlijke spoelen voor de vier onafhankelijk opererende interne stroomvoorzieningen – twee voor de DAC’s, één voor het filter en één voor bijbehorende circuits, waaronder de CPU en het display. Dit wordt gecombineerd met dezelfde audiofiele Wolfson DAC én slit-foil condensators.

De Rotel RB-1590 heeft een adviesprijs van 3000 euro. De Rotel RC-1590 gaat 1750 euro kosten en de Rotel RT-1570 krijgt een prijs van 1.000 euro mee. Alle apparaten worden in juni 2015 verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.