Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rdio lanceert goedkoper abonnement in Noord-Amerika

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 11:18 CategorieStreamingdiensten

Rdio lanceert een goedkoper abonnement voor zijn muziekstreamingdienst, maar voorlopig alleen nog in de Verengde Staten van Amerika. Of dit goedkopere abonnement ook uiteindelijk naar Nederland komt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Rdio krijgt goedkoper abonnement

De muziekstreamingdienst Rdio heeft een goedkoper abonnement in Noord-Amerika gelanceerd: Rdio Select, voor een bedrag van 3,99 dollar per maand. Voor dat bedrag kun je reclamevrij naar 25 nummers per dag luisteren, die je kunt streamen, downloaden en kunt houden. Bestuursvoorzitter van Rdio, Anthony Bay, geeft aan dat dit aantal meer dan genoeg is, aangezien de meeste gebruikers dat aantal per dag niet eens halen. Bovendien krijg je toegang tot playlists met daarin tien nummers, uitgekozen door de artiesten zelf.

Rdio heeft momenteel veel minder abonnees dan Spotify, die vijftien miljoen betalende leden heeft. Rdio Select wordt gelanceerd in een spannende periode van de muziekstreamingmarkt. Apple staat op het punt zijn eigen muziekstreamingdienst te lanceren, inclusief gratis luisterperiodes, en Spotify staat onder druk van muzieklabels om afscheid te nemen van zijn gratis versie, waar zo’n 45 miljoen mensen gretig gebruik van maken. En ondertussen heb je Tidal die een beetje worstelt in het hogere segment van de markt.

Rdio is ook verkrijgbaar in Nederland en kost, net als Spotify en de goedkopere versie van Tidal, 9,99 euro per maand. Dat bedrag is voor sommige mensen wellicht nog te hoog om elke maand te betalen voor een dienst, terwijl we tien jaar geleden nog wel eens cd’s kochten voor meer dan tien euro per stuk (sommige mensen doen dat nog steeds). Of Rdio Select ook naar Nederland toe komt, is helaas niet bekendgemaakt. Naast de VS, krijgen ook Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, India en Zuid-Afrika toegang tot het goedkopere abonnement.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.