Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qobuz Sublime beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 15:36 CategorieStreamingdiensten

Ben je op zoek naar muziek maar dan in een betere kwaliteit dan bijvoorbeeld Spotify? Dan is Qobuz, een in Nederland nog relatief onbekende dienst, een optie. Qobuz is al een tijdje in Nederland te gebruiken maar sinds kort is het mogelijk een jaarabonnement af te sluiten voor muziek in cd-kwaliteit, genaamd Qobuz Sublime.

Qobuz is een muziekstreamingdienst uit Frankrijk en biedt een groot aanbod van streamingmuziek in hoge kwaliteit. Sinds kort is het mogelijk om voor 219 euro per jaar een abonnement bij de dienst af te sluiten waarmee je toegang krijgt tot muziek in, volgens het bedrijf, ‘true cd quality’. Dit komt neer op flac-bestanden van 16-bit/44.1kHz die je kunt streamen.

Maar, voor dat bedrag krijg je meer. Je krijgt namelijk korting op 24-bits Hi-Res-bestanden, ook wel albums in de hogere Studio Master-kwaliteit genoemd, welke je kunt downloaden. Afhankelijk van de catalogus varieert deze korting van 30 tot 60 procent. De muziek is toegankelijk via verschillende audiosystemen, je computer en je mobiele apparaten als tablets en smartphones.

Qobuz heeft inmiddels zo’n 15 miljoen abonnees en mag zich dus tot de grotere muziekstreamingdiensten rekenen. Vooral echte muziekliefhebbers maken gebruik van de dienst, omdat alle 25 miljoen nummers in hoge resolutie kwaliteit beschikbaar zijn.

Lees meer over hoge resolutie audio.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.