Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Popcorn Time nu ook vanuit browser te bekijken

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 12:13 CategorieStreamingdiensten

Het is vanaf nu ook mogelijk direct films en series te bekijken vanuit je browser, dankzij Popcorn in Your Browser van Popcorn Time. Je hoeft hier geen applicatie voor te installeren en kunt na het eerste bezoek aan de site direct beginnen met streamen.

Popcorn Time in je browser

Voorheen was je verplicht om een programma op je pc of laptop te installeren, om gebruik te kunnen maken van Popcorn Time. Maar vanaf nu hoeft dat niet meer en kun je simpelweg een website bezoeken om de nieuwste films en series te streamen. De browserversie van Popcorn Time werk nagenoeg hetzelfde als de app: je zoekt een titel op, klikt hem aan en een paar seconden later start de content al op. Momenteel hebben de servers nog wel problemen en waardoor dat komt, is niet bekend. Ook weten we niet hoe lang de site in de lucht blijft.

Popcorn Time is een illegaal alternatief voor het streamen van films en series, ontstaan uit het idee dat de filmindustrie gigantisch achterloopt als het om releases gaat. De ontwikkelaars achter de dienst vinden dat services zoals Netflix niet in staat zijn consistente release van nieuwe producties te leveren in alle gebieden waar het bedrijf actief is – het feit dat mensen met een omweg vanuit Nederland het Amerikaanse aanbod kunnen kijken, is daar het bewijs van, aldus Popcorn Time. Iets dat Netflix momenteel probeert tegen te gaan.

We noemen de videostreamingdienst Popcorn Time hier een ‘illegaal alternatief’, terwijl het zich in de werkelijkheid in een grijs gebied bevindt. Het is bijvoorbeeld illegaal om een film of serie compleet te downloaden naar je harde schijf, maar over het streamen van niet-betaalde content staat (nu) nog niets in de wet. Popcorn Time maakt wel gebruik van torrents, bestanden die uitgewisseld worden door de mensen die content downloaden, maar die worden nergens lokaal opgeslagen. Je bekijkt in elk geval content waar je niet voor betaald hebt.

 • Delen:

Reacties

 1. Hugo
  20 mei, 2015 om 22:16

  Wat met de ondertiteling mogelijkheden?

 2. Moniek
  22 februari, 2016 om 21:50

  Werkt niet helaas… Gelukkig doet http://popcorntimedownload.nl/ het hier nog!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.