Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation-baas: ‘Onze first-party line-up is schaars dit jaar’

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 11:31 CategorieGaming

De baas van de PlayStation-afdeling heeft tijdens een investeerdersvergadering toegegeven dat de first-party line-up dit jaar schaars is. Dat neemt echter niet weg dat mensen PlayStation 4-spelcomputers blijven kopen, zelfs tot Sony’s verbazing.

‘PlayStation 4-spellen line-up dit jaar schaars’

Binnen enkele weken is de bekendste gamebeurs ter wereld er weer: de E3, Electronic Entertainment Expo. En omdat het al een tijdje stil is vanuit Sony over nieuwe gamereleases uit eigen stal, zijn de consumenten en journalisten helemaal gefocust op die beurs, want daar zou Sony nog wel eens wat kunnen aankondigen. Maar helaas, de PlayStation-baas geeft donderdag aan dat dit niet het geval zal zijn, in een poging de verwachtingen een beetje te temperen. Sony rekent voorlopig nog even op externe ondersteuning.

Voorlopig zul je het dus moeten doen met games van uitgevers als Electronic Arts, Bandai Namco, Ubisoft, Square Enix en meer. Niet dat die uitgevers slechte games uitgeven (om maar even wat te noemen: The Witcher 3: The Wild Hunt is nu uit), maar Sony kent nou eenmaal zijn eigen spelcomputer het beste en kan daardoor, in theorie, kwalitatief betere games produceren. Maar voorlopig dus nog niet: Sony geeft aan dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2016, niet van plan te zijn een eigen game uit te brengen.

Andrew House, de PlayStation-baas, geeft het eerlijk toe: de first-party line-up is dit jaar schaars. Maar, zo geeft House ook aan, dit is wel het moment om zich te kunnen concentreren op third-party ondersteuning. Zo is de game Street Fighter V momenteel alleen verkrijgbaar voor PlayStation 4. Maar ook Sony weet dat je hier niet lang op kunt leven; dergelijke deals zijn vaak te duur, zowel voor de uitgever als voor Sony. House geeft aan dat hij 2015 ziet als een jaar waarin PlayStation 4 heel veel zaden plant, die op een later moment geoogst kunnen worden.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.