Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 blijft domineren, Xbox One loopt langzaam in

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 11:04 CategorieGaming

Sony’s PlayStation 4 blijft de markt domineren, terwijl de Xbox One van Microsoft langzamaan aan het inlopen is op zijn grootste concurrent. Helaas zijn precieze, wereldwijde verkoopcijfers van de Xbox One niet bekend, aangezien Microsoft die niet vrijgeeft.

PlayStation 4 vs Xbox One: Sony loopt nog steeds voor

Als we kijken naar de huidige verkoopcijfers van zowel de PlayStation 4 van Sony en de Xbox One van Microsoft, dan is de conclusie duidelijk: Sony is flink aan het winnen. Eerst tijdens de lancering in 2013, door heel 2014 en nu ook in het eerste kwartaal van 2015. Sony mag dan een problematische launch hebben gehad met de PS3, dat heeft het bedrijf ruimschoots goed gemaakt met de PS4 door voorbij iedereens verwachtingen te gaan. Wereldwijd heeft Sony namelijk al 22,3 miljoen PlayStation 4-exemplaren verkocht.

Een precieze vergelijking van de verkoopcijfers van de Xbox One hebben we niet, omdat Microsoft daar geen cijfers over naar buiten heeft gebracht. Wat in elk geval duidelijk is, is dat Microsoft tijdens de kerstdagen in Noord-Amerika een flinke slag heeft geslagen met de tijdelijke prijsverlaging daar, die n permanent is. Die permanente prijsverlaging is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar was er eerder wel heel even. Wel wordt er een inschatting gemaakt: de Xbox One is ergens tussen de 12,46 en 14,28 miljoen keer verkocht.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Sony 2,4 PlayStation 4-spelcomputers verkocht, terwijl Microsoft ergens bleef hangen tussen de 1,12 en 1,34 miljoen stuks. Dat is nog steeds niet goed, maar al wel beter dan vorig jaar het geval was, waar Sony 1,8 miljoen meer consoles verkocht dan Microsoft. En de Wii U? Die doet het langzaamaan ook beter, maar is nog lang niet op het niveau waar het zou moeten zijn. De Wii U kwam al in 2012 uit en heeft nooit een echte momentum gehad, ondanks releases als Mario Kart 8 en Super Smash Bros. for Wii U.

 • Delen:

Reacties

 1. donnydutchmen
  08 mei, 2015 om 11:56

  eind 2015 gaat de Ps4 de Xone de laatste klap geven denk ik.
  ik ben blij dat ik ook een Xbox heb, want er komen echt nog wel goeie titels aan aankomend jaar.
  maar met games zoals Halo ga je nauwelijks nog nieuwe consumenten aanspreken denk ik.
  kijk, en dat doe je met een Bloodborne en No Man’s Sky wel.
  daarnaast weet ik zeker dat Sony ons gaat overspoelen met vette games aankomende E3.
  simpelweg omdat ze nog heel veel in het vat hebben zitten.
  maar ook omdat ze weten dat als ze de E3 dit keer weer winnen de achterstand niet meer in te halen valt voor Microsoft, of zelfs niet eens meer bij te benen is.
  maar goed, toch vind ik nog steeds niet dat je met een Xbox One een miskoop in huis haalt.
  en dat de Xone verkopen zo slecht zijn is ook wel onterecht vind ik (als je puur naar het product kijkt).
  daarnaast moet ik wel zeggen dat op grafisch niveau/framerate, bediening en ook kwa de overzichtelijke menu structuur de Ps4 wel de betere console is.
  en ook de playstation store is vele malen overzichtelijker.

 2. AmUnRa
  08 mei, 2015 om 15:00

  Ach kom de PS4 verpletterd de Xbone. En hoe komen jullie erbij dat de .Xbone inloopt op de PS4??
  Dat is echt onzin. Zelfs in de USA en de UK waar de xbox360 de PS3 ruim versloeg, loopt de PS4 steeds verder uit en vergroot de voorsprong. Over de rest van de wereld daaar begin ik nog niet eens over, in Europa loopt de PS4 steeds verder voor in australie en Japan en Chi na ook. Kortom de PS4 loopt steeds verder uit wereldwijd.

  Plaats geen onzin, ik weet het goed gemaakt, bewijs mijn ongelijk.

  • Martijn Chel
   09 mei, 2015 om 12:46

   Uhmm.. eerst de bron maar even checken? Forbes, een gerenomeerd magazine, gebaseerd op info van het eveneens gerenommeerde Ars Technica? Eerst even lezen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.