Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic maakt Ultra HD Blu-ray-prijsverwachtingen bekend

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 18:01 CategorieBlu-ray

Panasonic heeft laten weten dat de Ultra HD Blu-ray-spelers naar verwachting twee tot drie keer duurder dan Blu-ray-spelers van nu worden. Ook gaf het bedrijf aan dat de Ultra HD Blu-ray-discs niet veel duurder zouden moeten worden dan de discs van nu.

‘Prijzen van Ultra HD Blu-ray-spelers zijn hoog, maar niet voor lang’

Aangezien de 4K-spelers en -discs, ook wel bekend onder de naam Ultra HD Blu-ray, eind dit jaar op de markt moet verschijnen, is het wel fijn om te weten welke bedragen we daar straks rond de feestdagen voor moeten neerleggen. Ron Martin, vice-directeur van Panasonic Hollywood Laboratory heeft in een interview met de website What Hi-Fi? zijn verwachtingen naar buiten gebracht. Martin denkt dat de Ultra HD Blu-ray-spelers straks twee tot drie keer duurder worden dan de HD-spelers van nu, maar die prijs zou snel moeten dalen.

Daarnaast geeft Martin aan dat de Ultra HD Blu-ray-discs niet veel duurder zouden moeten worden dan de Blu-ray-discs van nu, aangezien veel producenten al hun films in 4K schieten en dus kunnen aanbieden. Filmmaatschappijen hebben daarnaast vaak al een volwaardige 4K-afdeling, waardoor de investering dit jaar minder groot zou moeten uitpakken. Met andere woorden: de film- en seriemakers zijn al op deze release voorbereid, dankzij recente ontwikkelingen. Zo zijn House of Cards of DareDevil al op Netflix in 4K te bekijken.

De Blu-ray Disc Association (BDA) heeft vanochtend de technische specificaties voor de Ultra HD Blu-ray-disc vastgesteld. Vanaf juli kunnen consumentenelektronicafabrikanten beginnen met het afnemen van een licentie. Dit nieuws betekent dat we eind 2015 de eerste Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers mogen verwachten in de winkels. Dit nieuwe format zal ondersteuning bieden aan de 4K-resolutie (3840 bij 2160 pixels) alsmede high dynamic range (HDR), maar ook Dolby Atmos en DTS:X, voor veel beter beeld en geluid.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    14 mei, 2015 om 11:05

    Ben heel benieuwd er naar,alleen stop is met uitbrengen op dvd dat is antiek,ik doe er niet meer aan mee ga alleen voor blueray s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.