Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR646 en TX-NR-747 receivers met Dolby Atmos en DTS:X

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 11:59 CategorieReceivers

Twee weken terug onthulde Onkyo twee instapmodellen av-receivers voor 2015 en vandaag voegt de fabrikant twee middenklasse modellen aan het assortiment toe. Onkyo komt met de TX-NR646 en TX-NR747 receivers, beiden uitgerust met Dolby Atmos en DTS:X.

Onkyo TX-NR646 en TX-NR747

De Onkyo TX-NR646 en TX-NR747 zijn 7.2-kanaals av-receivers die vanuit de doos ondersteuning voor Dolby Atmos bieden. Hierdoor kun je middels meerdere luidsprekers in je home cinema-opstelling van een nog indrukwekkendere surround-ervaring genieten. Lees meer over Dolby Atmos.

Onkyo-TX-Nr646

Daarnaast wordt later dit jaar een firmware-update voor beide receivers uitgerold waarmee ondersteuning voor DTS:X wordt toegevoegd. DTS:X is vergelijkbaar met Dolby Atmos maar voor deze standaard zijn geen extra luidsprekers in de opstelling vereist. Daarbij wordt Neural:X meegeleverd, waarmee formaten als DTS en PCM omgezet kunnen worden naar een met DTS:X vergelijkbare surround-ervaring. Lees meer over DTS:X.

Beide receivers zijn voorzien van acht HDMI 2.0a-poorten die 4K-materiaal ondersteunen, beschikken over twee multi-zone uitgangen en komen met het HDCP 2.2-certificaat. Dankzij de nieuwste HDMI-versie wordt ook High Dynamic Range (HDR) ondersteunt, net als het 21:9 cinemascope formaat. Verder zijn de Onkyo TX-NR646 en TX-NR747 voorzien van streaming via WiFi, AirPlay, Bluetooth en Spotify Connect. Middels de Onkyo Remote App 3 kun je muziek vanaf je mobiele apparaten streamen en toegang krijgen tot diverse on-demand muziekdiensten.

Onkyo-TX-NR747

Natuurlijk zijn beide receivers voorzien van ondersteuning voor high-res audio. 192kbps/24-bit FLAC en DSD-bestanden worden via DLNA (streaming) ondersteund. De TX-NR646 beschikt over 160 Watt aan vermogen per kanaal, de TX-NR747 komt met 175 Watt per kanaal en heeft daarbij een THX Select 2 Plus certificaat. Onder de motorkap komen beide midellen met Dual 32-bit DSP Engines en een nieuwe 384 kHz/32-bit AK458 DAC. Voor automatische kalibratie zijn beide receivers voorzien van Onkyo’s AccuEQ.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR646 en TX-NR747 verschijnen in respectievelijk mei en juni voor adviesprijzen van 549 Britse ponden en 849 Britse ponden. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.