Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nvidia Shield Pro met 500GB op komst’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 12:23 CategorieGaming

Het schijnt dat Nvidia toch stiekem werkt aan een consumentenversie van de Nvidia Shield met 500GB, onder de naam Nvidia Shield Pro. Eerder verscheen de console met veel meer interne ruimte al eens online, maar dat bleek een ontwikkelaarsversie te zijn.

Gerucht: Nvidia Shield Pro krijgt 500GB-versie

De Nvidia Shield-console moet deze maand uitkomen in Noord-Amerika, dus staat het apparaat daar in de spotlight. En dan ontdekken mensen nog wel eens wat op verkoopsites, wanneer ze een pre-order willen plaatsen. Zo dook de Nvidia Shield Pro 500GB al voor de tweede keer op dit weekend. Dit is een normale versie van het apparaat, maar dan met een interne harde schijf van 500GB. Eerder dook deze versie al eens op, maar daar werd toen over gezegd dat het ging om een ontwikkelaarsversie; dit kan nog wel eens een consumentenversie zijn.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat we hem snel mogen verwachten. Nvidia kan een plan hebben gemaakt voor de introductie van hetzelfde apparaat, maar dan met meer opslagruimte, zoals Microsoft dat mogelijk ook doet met Xbox One. Ter vergelijking: de gewone variant van de Nvidia Shield heeft 16GB interne ruimte, wat in feite meer dan genoeg moet zijn wanneer je het apparaat wil gebruiken om games te streamen via de Nvidia Grid-gamestreamingdienst. Anderzijds loopt dat geheugen snel vol met een aantal Android games.

Wanneer we iets te zien krijgen over de Nvidia Shield 500GB, is helaas niet bekend. De pagina die opdook op de verkoopsite Amazon is inmiddels weer offline gehaald, maar dat geeft ons in elk geval het idee dat-ie er wel degelijk aan zit te komen. Het komt helemaal niet vaak voor dat dergelijke ontwikkelaarsproducten op Amazon of andere online winkels verschijnen. Waarschijnlijk had iemand gewoonweg te vroeg op ‘publiceren’ gedrukt toen het apparaat aan het systeem werd toegevoegd. Nu is het wachten op Nvidia’s reactie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.