Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia voegt 1080p 60fps aan gamestreamingdienst toe

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 11:14 CategorieGaming

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de GRID-gamestreamingdienst nu voorzien is van een 1080p-resolutie en 60 frames per seconde. Dit is nog niet voor het complete game-aanbod zo, maar het merendeel is wel zo te spelen via de dienst.

Gamen in 1080p en 60fps met Nvidia GRID

Nvidia heeft de GRID-gamestramingdienst gepositioneerd als ‘het Netflix voor gaming’. En dan weet je ook direct wat het is: een streamingdienst waarmee je games streamt vanaf een server naar een apparaat. Tot op heden waren de games in 720p en 30fps speelbaar, op de Nvidia Portable en de Nvidia Shield Tablet. Maar omdat de Nvidia Shield-console om de hoek staat, wil het bedrijf die framerate en resolutie eens ophogen, aangezien de meeste mensen tegenwoordig toch wel een televisie hebben die full hd aan kan.

Mocht je van plan zijn om in de toekomst een Nvidia Shield-console aan te schaffen, weet dan wel dat je een internetverbinding van minstens 3 Mbps nodig hebt, anders zal de resolutie automatisch terug geschaald worden naar 720p en de framerate naar 30fps. Mocht dit gebeuren, dan zul je daar volgens Nvidia weinig van merken, omdat het allemaal naadloos zal gebeuren. Momenteel biedt GRID 49 games aan, waarvan 35 die 1080p en 60fps ondersteunen. Het zijn niet de nieuwste games, maar misschien komt daar nog verandering in.

De vragen die nu nog overblijven is: wat moeten we hiervoor gaan betalen? Nvidia heeft al bekendgemaakt dat 1080p en 60fps binnen het gratis aanbod zal vallen; waar gaan we dan precies voor betalen straks? Bovendien is het nog maar de vraag hoe succesvol een gamestreamingdienst gaat worden: in het verleden zijn er al een aantal gesneuveld. Lag, achterhaalde games en hoge prijzen zijn dan vaak de boosdoener. Nvidia heeft ook al aangegeven meer datacenters te zullen plaatsen, dus hopelijk is de lag straks minimaal te noemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.