Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX hoeft geen regioblokkade te krijgen’

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 11:23 CategorieGaming

Mogelijk zal de volgende spelcomputer van Nintendo, met de codenaam Nintendo NX, geen regioblokkade met zich meekrijgen, aldus Iwata, de directeur van het Japanse gamebedrijf. De regioblokkade op Wii U zal echter niet verwijderd worden.

‘Geen regioblokkade voor Nintendo NX’

Games importeren is iets wat een handvol gamers doen. Er is niets vervelenders dan te weten dat die ene vette game wel in Noord-Amerika of Japan verkrijgbaar is en niet in Europa. Toegegeven, jaren geleden gebeurde dat vaker dan vandaag de dag, maar dan nog zijn er nu nog steeds games die het licht in het westen nooit te zien krijgen. Hoewel Sony en Microsoft daar al minder moeilijk over doen, blijft Nintendo nog altijd voet bij stuk houden: die regioblokkade gaat voorlopig nog niet weg, maar daar kan verandering in komen.

Maar niet voor Wii U, de console die Nintendo als laatste heeft uitgebracht en die flink onderpresteert op dit moment. Nee, consolemaker hebben een goede reden voor die regioblokkade: het kan de verkopen in een bepaalde gebied schaden, waardoor uitgevers minder geneigd zijn games naar die regio te brengen en dat kan weer het succes van een spelcomputer schaden. Maar, net zoals zoveel zakelijke besluiten bij Nintendo, dit idee is inmiddels achterhaald, aangezien uitgevers tegenwoordig ook vaak kijken naar gameverkopen in het algemeen.

Dat is wellicht de reden dat Nintendo er nog niet over uit is om de Nintendo NX, de volgende spelcomputer van het bedrijf, niet te voorzien van die regioblokkade. Momenteel onderzoekt Nintendo nog de mogelijkheden en de obstakels voor het verwijderen van die regioblokkade, maar Iwata geeft aan dat hij zich graag laat leiden door de marktwerking en de consument in dit geval. En de consument is in veel gevallen blij wanneer er geen blokkade aanwezig is. Dit is alles behalve een bevestiging, maar wel een stap in de goede richting.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.