Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Apple TV remote krijgt mogelijk touchpad

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 11:25 CategorieMediaspelers

Apple staat mogelijk op het punt zijn Apple TV-afstandsbediening te voorzien van een nieuw design, waar we kunnen rekenen op een touchpad. Apple heeft als missie de afstandsbediening zo simpel als mogelijk te maken; de huidige versie heeft drie knoppen.

Apple TV-afstandsbediening krijgt mogelijk een touchpad

Een anonieme medewerker van Apple heeft laten weten dat de volgende iteratie van de afstandsbediening van de Apple TV dikker wordt dan zijn huidige versie en wordt voorzien van een touchpad. Apple heeft al sinds de introductie van de Apple TV de missie om de remote zo simpel als mogelijk te maken. Op de bovenstaande afbeelding zie je de huidige afstandsbediening, die slechts drie knoppen tot zijn beschikking heeft. Het touchpad wordt gebruikt voor het scrollen door de content. Verder krijgt de nieuwe remote nog twee andere knoppen.

Het feit dat Apple de afstandbediening zo simpel wil houden, hebben we te danken aan de filosofie van het bedrijf: complexe technologieën beschikbaar maken voor iedereen door een simpele bediening aan te bieden. Mocht de remote inderdaad een touchpad krijgen, dan valt dit product in lijn met andere moderne Apple-producten, zoals de Magic Trackpad en de draadloze Magic Mouse. Tevens zou dit de eerste redesign worden van de afstandsbediening sinds de introductie van de Apple TV zo’n acht jaar geleden, in 2007.

Het schijnt dat Apple achter de schermen druk is met een nieuwe versie van de Apple TV. Niet eentje waarvan we nooit een versie te zien krijgen, maar eentje die ook daadwerkelijk in juni zou worden aangekondigd, tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC). De nieuwe settopbox zou naar verluidt third-party-applicaties gaan ondersteunen, kan met de stem worden aangestuurd dankzij Siri en zou mogelijk de Apple-streamingdienst gaan bevatten waar we eerder al iets over te horen kregen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.