NHK: Hoger dan 8K Ultra HD gaan we niet

01 mei 2015 1 Minuut 3 Reacties
LG-8K-tv

8K staat om de hoek maar volgens de Japanse omroep NHK is 8K Ultra HD 'ultimate television' en is er geen volgende stap.

We hebben het bijna dagelijks over de hoge 4K Ultra HD-resolutie maar er wordt alweer een tijdje gewerkt aan de volgende stap. Eén van de grote partijen achter het nog scherpere 8K Ultra HD is NHK. Volgens de Japanse omroep is dit echter de laatste stap en gaan we dus niet nog hoger in resolutie.

4K Ultra HD is met een resolutie van 2.160 bij 3.840 pixels al zeer scherp te noemen maar het kan nog scherper. 8K Ultra HD, met een resolutie van 4.320 bij 7.680 pixels, staat om de hoek en NHK is één van de partijen die al veelvuldig met deze resolutie getest heeft. Volgens de omroep is 8K echter ‘ultimate television’ en is er geen volgende stap.

In 2016 wil NHK samen met de Japanse overheid en het Next Generation Television & Broadcasting Promotion Forum (NexTV-F) de eerste testuitzendingen in 8K-resolutie via de satelliet versturen. In 2018 moeten de eerste commerciële tv-uitzendingen in 8K-resolutie plaatsvinden. Volgend jaar vinden de eerste tests met 8K-opnamen plaats, tijdens de Olympische Spelen in Rio. Het doel van NHK en Japan is om de Olympische Spelen in Tokyo, welke in 2020 plaatsvinden, in 8K Ultra HD uit te zenden.

Via AT

Reacties (3)