Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix zou werken aan Top Gear-voortzetting

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 17:48 CategorieStreamingdiensten

Netflix zou het televisieprogramma Top Gear graag naar de videostreamingdienst willen brengen, onder de naam House of Cars. Dat is natuurlijk een knipoog naar één van de populairste series op het platform: House of Cards.

Top Gear naar Netflix onder de naam House of Cars

Als autoliefhebber heb je misschien altijd graag gekeken naar het televisieprogramma Top Gear, met onder meer Jeremy Clarkson. En ben je er wellicht ook van op de hoogte dat er wat problemen rondom het programma zijn ontstaan, die vermoedelijk iets te maken hebben met het temperament van de eerdergenoemde presentator. De BBC wil daarom van die man af, maar die neemt al z’n co-presentatoren mee. En dan mag je als zender misschien nog wel het programma en de naam hebben: zonder Clarkson & Co. is het compleet anders.

Nu gaan de geruchten rond dat Clarkson, James May en Richard Hammon, samen met executive producer Andy Wilman, het concept elders willen onderbrengen. Netflix schijnt te hebben gehapt en zou zeker geïnteresseerd zijn om het format op de eigen videostreamingdienst te willen hebben. Dat zou goed nieuws zijn voor de fans, maar de BBC is niet van plan zomaar de belangrijke Top Gear-naam in te leveren. Dus hoe noem je je autoshow dan? Nou, als het aan de mannen ligt, gaat-ie House of Cars heten. Als knipoog naar de populaire House of Cards-serie.

Hoewel het, volgens Clarkson en zijn vrienden, een “geniale naam” is, zou het wel voor wat verwarring kunnen zorgen bij het Netflix-publiek, die eigenlijk op zoek zijn naar House of Cards. Helaas is er verder nog niets naar buiten gekomen over deze eventuele revival van het oorspronkelijke concept. Ook heeft Netflix nog helemaal niet gereageerd op deze geruchten en verwachten we niet dat de deal snel gesloten wordt. Een andere naam voor de show zou wellicht Better Call Clarkson kunnen zijn, maar of Saul Goodman daar nou blij mee is…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.