Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix test nieuwe webinterface

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 16:28 CategorieStreamingdiensten

Netflix is op dit moment bezig met een test bij aantal proefpersonen, die kunnen gebruikmaken van de nieuwe webinterface. Deze interface ruilt dat langzaam bewegende carrousel in voor een meer overzichtelijker menu.

Nieuwe webinterface voor Netflix

Momenteel kunnen een aantal gelukkige abonnees gebruikmaken van de nieuwe webinterface van Netflix. Deze menustructuur moet het door bladeren en bekijken van content veel gemakkelijker maken. De standaard user interface die het gros van de Netflix-abonnees nu nog zien, bevat een langzaam draaiende carrousel die het leven er ook niet beter op maakt. Ook is het zo dat je nu nog met je muisaanwijzer boven een film of serie moet zweven om meer opties te bekijken, zoals het checken van afleveringen en meer.

Mocht je ook toegang hebben tot het nieuwe design, wij in elk geval nog niet, dan kun je nu door de content heen bladeren door lekker te blijven klikken. Je bent in feite dus helemaal in controle over wat er op het scherm gebeurt. Ook kun je hierdoor sneller door alles heen bladeren en hoef je niet te wachten op de snelheid die Netflix heeft ingesteld. Daarnaast is het zo dat wanneer je nu (of straks) op een film of serie klikt, alle relevante informatie op het scherm te zien krijgt en binnen no-time alles weet wat je zou moeten weten.

Klik je namelijk op een video, dan verschijnt er een andere scherm onderin beeld, waar je nog een menu kunt vinden. Vanuit dat menu kun je meteen aanklikken wat je zou willen weten. De veranderingen die Netflix met het nieuwe design heeft doorgevoerd, lijkt op een verbeterde versie van de UI op de tablets en spelcomputers. Daar heb je ook al direct controle over het bladeren door de content. Wanneer de videostreamingdienst de update naar iedereen uitrolt, heeft het bedrijf helaas niet bekendgemaakt; maar het hoeft niet lang te duren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.